Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Reading 2-0

En revansch så god som någon såg United till att få mot fjolårsspöket Reading hemma på Leigh Sports Village. Kirsty Hanson fick göra sitt andra mål för säsongen, och Jess Sigsworth följde upp sitt mål från förra veckan med ännu ett. Matchen slutade 2-0 med mersmak för United, och innebar fjärde raka segern för Casey Stoneys lag.

Stoney ställde upp laget med endast en förändring från segern mot Manchester City förra helgen. Lauren James var tillbaka från start efter en matchs avstängning till följd av en utvisning i slutminuterna av segern mot Tottenham. James firade sin återkomst med att briljera vid i stort sett varje bolltouch och var tillsammans med Jackie Groenen återigen planens giganter i första halvlek.

Leah Galton, som är den spelare som skapat flest chanser för United under säsongsinledningen, var själv nära att få näta sitt första mål för hösten. Tyvärr stod Readingmålvakten Grace Moloney ganska mycket i vägen, så istället för att själv skriva in sig i målprotokollet assisterade Gaton Hanson, som på volley tryckte in 1-0 i matchminut 16.

Vi fick uppleva två längre avbrott under första halvlek, båda på grund av huvudskador. Först var det Millie Turner som skallade ihop med Readings Kristine Leine vid en hörna, men turligt nog kunde båda spelarna fortsätta matchen. Bara ett par minuter senare var det Readings norska anfallare Lisa-Marie Utland som fick lämna planen efter en smäll över ögat och kraftigt blödande näsa, och även Hanson och Readings målvakt Moloney kolliderade i samband med målet och fick därmed en liten koll av respektive läkarteam. En tuff fysisk match, men som tur är inga allvarliga skador.

Resultatet 1-0 stod sig halvleken ut, och det var United som inledde piggast och tuffast även i andra. Efter ungefär en timmes spel byttes målskytten Hanson ut till förmån för Sigsworth. Ett bra byte skulle det visa sig, då Sigsworth i minut 85 punkterade matchen med sitt 2-0-mål, framspelad av Groenen. Kort därefter fick Lauren James lämna plats för Jane Ross, och med bara minuter kvar byttes även Groenen ut för Ella Toone.

2-0 blev alltså slutresultatet och det var en mycket nöjd Casey Stoney som lämnade planen med firande spelare. Nästa match spelas borta mot Everton i FA WSL Cup den 3 november.