Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Obskyrt rykte; Werner aktuell?; Hanson till landslaget

I söndagens nyhetssvep kan ni ta del av ett rykte som inte har särskilt mycket på fötterna och som vi därför skjuter ner. I övrigt ryktas det om att United och Liverpool kan göra upp om Timo Werner i RB Leipzig och vi säger även grattis till Kirsty Hanson som fått sin första kallelse till landslaget.

Har Manchester United sålts?

Nyheten om att familjen Glazer skulle ha sålt Manchester United har förvisso någon dag på nacken, men med tanke på att ingenting har hänt ännu utgår vi bestämt från att det var ett falskt rykte.

Bakgrunden var att ett obskyrt Twitterkonto under gårdagen länkade från sin Linkedin-profil att en saudisk investerare hade köpt fotbollsklubben, helt från ingenstans och att det snart väntades offentliggöras av United. Från klubbens håll har vi, föga förvånande, inte sett någonting och inte heller några tidningar eller profilierade journalister har skrivit något om det.

Att något skulle kunna vara på gång är dock inte orimligt då det har pratats om att kronprinsen i Saudiarbien, Mohammad bin Salman vill köpa United, samtidigt som det har florerat vissa rykten om att Glazers kan vara på väg att sälja.

Det ska också sägas att bara köpa en fotbollsklubb av Manchester Uniteds dignitet är sannolikt ingen enkel process och att allt i sådana fall skulle ha gått helt obemärkt förbi förefaller helt orealistiskt.

Rivalkamp om Werner

Embed from Getty Images

Manchester United har, som bekant, haft förtvivlat svårt att hitta målet under säsongen och när man gjorde sig av med både Romelu Lukaku och Alexis Sanchex där framme såg det inte mycket starkare ut. Nu viskas det, bland annat från Mirror, om att Timo Werner kan vara aktuell för klubben och att man då skulle få konkurrens på marknaden i form av Liverpool.

23-åringen tillhör RB Leipzig i Bundesliga och har stått för en fin start på säsongen med elva mål så här långt. Den tyske landslagsmannen signerade förvisso ett fyraårsavtal med klubben så sent som i somras men uppges ha en utköpsklausul på ”endast” €27 miljoner, vilket ju är kaffepengar för United.

Vid ett eventuell budkrig mot Liverpool sägs dock United kunna vinna kampen om hans signatur då man lär kunna erbjuda en plats i startelvan, medan det tros vara svårare i Liverpool, som har en fronttrea som kan bli svår att rubba på.

Det rapporteras även om att United ska ha haft scouter på plats under RB Leipzigs matcher, troligtvis för att studera just Werner.

Om man väntas lägga bud i vinter eller till sommaren framgår dock inte. Mycket lär hänga på hur det går för tyskarna i Champions League-gruppespelet som snart ska avgöras.

Hanson till landslaget

Slutligen noterar vi att Kristy Hanson ersätter Martha Thomas i det skotska landslaget efter att den senare ådragit sig en skada. Detta innebär att 21-åringen från United kallas in till landslaget för första gången.

Skottland tar emot Albanien i EM-kvalet den 8 november.