Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Partizan Belgrad (Avancemang)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Partizan Belgrad i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/11/07 23:45

Reward

Manchester United – Partizan Belgrad

Uefa Europa League, gruppspel, 4:6 • 2019-11-07, 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Mattias Gestranius, Finland

 

Avspark: 21.00 • Teve: Eurosport 1, Eurosport Player

 

Manchester United

Romero; Wan-Bissaka, Maguire, Rojo, Young; McTominay (Lingard 75), Fred (Garner 63); Greenwood, Mata, Rashford (Pereira 67); Martial

Avbytare: Grant, Williams, James, Jones

Partizan Belgrad

Stojkovic; Miletic, Ostojic, Pavlovic, Urosevic; Natcho (Tosic 60), Zdjelar, Scekic, Asano (F. Stefanovic 70); Soumah, Sadiq (Ivanovic 85)

Avbytare: Vujacic, Brezancic, N. Stevanovic, Lutovac

Updated: 2019/11/07 22:47
 • 0
 • Share


2019/11/07 23:45
Vi säger godnatt

Från den officiella kanalen har vi ännu inte sett någon intervju med Solskjaer, och med tanke på klockslaget stänger vi ner dagens liveblogg, tackar för intresset och återkommer med reaktioner i vår dagen efter-rapport!

 • 0
 • Share


2019/11/07 23:20
Snackisar

Snackisarna efter matchen finns nu att ta del av!


Updated: 2019/11/07 23:21
 • 0
 • Share


2019/11/07 22:58
Tre enkla, men vissa bekymmer

United gick ut och gjorde jobbet ikväll, som man ungefär hade förväntat sig. Vi fick dessutom se tre mål, det var kanske inte alla som hade trott. Motståndet hade hursomhelst inget att komma med och som Solskjaer påpekade på gårdagens presskonferens, om man får in ett mål är det bara att ösa på, då kommer nästa, precis vad vi fick ikväll. Greenwood inledde målskyttet och kort därpå drog Martial på en soloräd och satte tvåan. Det tredje satte Rashford läckert med vänstern upp i nättaket, och att det var dessa tre herrar som gjorde målen var såklart mycket positivt, inte minst för självförtroendet.

Avancemanget är till sextondelsfinal är därmed klart och det känns givetvis väldigt skönt, när två matcher återstår. Det som bekymrar är dock att Solskjaer valde att spela en rad ordinarie spelare, trots att det nog inte hade varit nödvändigt. Kanske vågade han inte riskera något? Det gick väl vägen någorlunda ikväll (återstår att se status på McTominay) men långsiktigt kan det bli kostsamt att inte vila vissa spelare.


Updated: 2019/11/07 22:59
 • 0
 • Share


2019/11/07 21:53
Halvtid

Paus på Old Trafford och ett hemmalag i en betryggande 2-0 ledning, detta efter att Mason Greenwood och Anthony Martial hittat nätet. Som förutspåddes på förhand går United mot avancemang och det är givetvis viktigt. Man har inte haft några direkta svårigheter med Partizan så här långt, så rimligtvis borde Solskjaer fundera på åtminstone två tidiga byten för att ha sparkapital till på söndag. Vi får se hur han resonerar till andra halvlek.

 • 0
 • Share


2019/11/07 21:02
Avspark

Där var vi igång!

 • 0
 • Share


2019/11/07 20:33
Solskjaers tankar

Innan matchstart ger Ole Gunnar Solskjaer sina tankar om kvällens match, så här säger han om bland annat väderförhållanden och målskyttet:

”Vi vill trycka ner dem, skapa chanser och göra mål. Det är vad som har fattats om man ser tillbaka på vissa matcher. Om vi kan få en bra start, få igång rörelse, se glädje och gå framåt, då har vi spelare som kan utnyttja det.

”Det handlar inte bara om att göra jpbbet, det är en match där vi vill gå in och förbättra oss, att få tillbaka självförtroende och hitta momentum. Vi vill hitta känslan av att vi är på rätt spår.”

Om vädret:

”Förhoppningsvis kommer planen hålla, men jag är säker på att planskötarna har jobbat hårt idag. Det har regnat hela dagen men det får man räkna med här. Jag är van vid det oavsett.”

 • 0
 • Share


2019/11/07 20:07
Partizans elva

 • 0
 • Share


2019/11/07 19:55
Tankar om elvan

Det här var kanske inte riktigt vad man hade väntat sig, och kanske inte heller hoppats på. Laget är starkt, absolut, och det tyder på att man kommer gå in hundra procent för att säkra avancemang, men som vi var inne på tidigare är en del spelare i behov av vila, däribland McTominay, Wan-Bissaka och Rashford.

Solskjaer formerar alltså laget enligt 4-2-3-1, alltså den mer vanliga modellen för den här säsongens United.

Bland ungtupparna ser vi att Greenwood tar plats, men att både Williams och Garner startar på bänken. Kanske väljer man att vila Williams helt inför helgens match mot Brighton? Angående Garner är det märkligt att han inte får chansen, han gjorde på intet sätt bort sig nere i Belgrad och hade inte gjort det ikväll heller.

Vi får helt enkelt hålla tummarna för att det inte blir några onödiga skador i kvällens drabbning. Det är ju trots allt ett ganska fysiskt lag man ställs mot.

 • 0
 • Share


2019/11/07 19:45
Startelvan

 • 0
 • Share


2019/11/07 19:40
Gratulationer

Idag, den 7 novemer ska vi givetvis också passa på att säga grattis till David de Gea som fyller 29 år. Men som om inte det vore nog fyller även Rio Ferdinand år, 41. Ett stort grattis riktar vi till bägge dessa United-profiler! • 0
 • Share


2019/11/07 18:57
Spekulationer

Så, Romero kan vi givetvis räkna in mellan stolparna då det vankas cupspel. Men i backlinjen lär vi behöva gissa lite. Det ska brasklappas för att vi inte vet hur Solskjaer väljer att formera laget heller, det har varierat en del på sistone, givetvis beroende på motstånd. Bland annat har vi sett 3-4-3/3-5-2/5-3-2, ja, hur man nu väljer att se på det.

Det känns som att Ole vill implementera ett sådant system allt mer och således kan backlinjen komma att bestå av ungefär samma mannar som när man mötte Partizan senast, d.v.s. Marcos Rojo, Harry Maguire och Phil Jones som mittbackar. På flankerna lär Brandon Williams och Ashley Young ta plats.

Vi var inne på det innan, Scott McTominay måste vila, något annat vore tjänstefel. Troligtvis får vi se Fred ackompanjerad av James Garner på innermittfältet.

Längst fram är det sedan öppet, men i nummer tio-rollen tror jag på Juan Mata, som framför sig kommer ha Jesse Lingard och Anthony Martial.

 • 0
 • Share


2019/11/07 18:27
Romero: ”Jag har inte förändrats alls”

Sedan Sergio Romero anslöt till Manchester United för fyra år sedan har han varit den evige tvåan bakom David de Gea. Men i cupspelet tenderar vi att få se 32-åringen mellan stolparna och det kommer vi givetvis få göra ikväll också.

Den argentinske landslagsmålvakten var med när laget vann Europa League säsongen 2016/17 och vem vet, kanske får han lägga vantarna på titeln ännu en gång?

På 47 framträdanden i United har han spikat igen målet 28 gånger, något han själv känner är till belåtenhet.

”Det får mig att känna mig lugn, och det gör mig glad också”, säger han till United Review.

”Vi jobbar alla hårt, jag Lee [Grant] bredvid David [de Gea], varje dag. Vi är redo när som helst.”

När han ser tillbaka på vinsten nere i Belgrad för två veckor sedan fortsätter han:

”Vi spelade väldigt bra i Serbien. Chanserna de hade räddades av mig eller rensades undan av försvararna.”

I övrigt menar Romero på att han känner sig starkare än någonsin.

”Även om jag är 32 nu så tränar jag och lägger ner samma ansträngning som jag gjorde när jag var 20.

”Jag har inte förändrats alls, inte vad gäller något, och låt oss hoppas att åren jag har kvar i klubben kan visa fansen att jag fortsatt kan göra ett bra jobb, visa att jag är lycklig här och fortsätta försöka vinner saker.”

 • 0
 • Share


2019/11/07 17:47
Läget i truppen

Det vi vet, och som konstaterades på presskonferensen igår, är att Victor Lindelöf missar kvällens match. Huruvida svensken skulle varit aktuell för spel kan förvisso diskuteras. Status på Angel Gomes förefaller även vara osäker.

Övriga spelare som återfinns på skadelistan är bland annat Paul Pogba, som troligtvis lär vara tillbaka vid månadsskiftet, detta gäller även för Nemanja Matic, Luke Shaw och Axel Tuanzebe. Men en som tycks göra framsteg i sin rehabilitering är Eric Bailly, han väntas kunna vara tillbaka någon gång i december. För Timothy Fosu-Mensah och Diogo Dalot är läget desto oklarare.

 • 0
 • Share


2019/11/07 16:39
Avancemang

Manchester United tar under kvällen emot Partizan Belgrad hemma på Old Trafford i en match där hemmalaget kan säkra avancemang vid vinst, något vi bör kunna räkna med.

United hade som bekant en streak där man vann tre bortamatcher i rad, varav en av dessa var just mot kvällens motståndare. Senast blev dock Bournemouth övermäktiga och den lilla optimism som föddes hos en del, dog säkerligen då.

Ikväll är det nya tag som gäller och lite oavsett vad för manskap Ole Gunnar Solskjaer ställer på banan ska man klara av att vinna. Huruvida det finns något korrekt sätt att rotera på vågar jag inte svara på, men Solskjaer måste ikväll göra rätt i det avseendet. Scott McTominay måste vila, Marcus Rashford skulle må bra av att vila plus ytterligare någon spelare.

På sistone har det egentligen bara varit Brandon Williams som har utmärkt sig i A-laget men även han borde stå över kvällens drabbning. I vanlig ordning öppnar cupspel dörren för ungdomarna att ta chansen, så lär den göra även ikväll, jag tror de som ges den tar den och att avancemang blir ett faktum.

 • 0
 • Share