Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-1

Embed from Getty Images

Manchester United går in i årets sista landslagsuppehåll med en positiv känsla. 3-1 hemma mot Brighton är en sak, att spelet såg rätt okej ut framför allt offensivt är en annan. Dagens Manchester United skämmer inte bort oss med spelmässigt godkända insatser och även om söndagseftermiddagens motstånd var beskedligt så ska vi ändå skönja viss optimism. Det syns även då vi pytsar ut de individuella betygen. 

Manchester United dras fortfarande med en milslång skadelista. Det kan ingen förneka. Den till trots fick Ole Gunnar Solskjaer ihop till en med Manchester United anno säsongen 2019/20-mått mätt bra startelva hemma mot Brighton. Det kändes också som en hel elva där rollfördelningen kändes bra, där visst självförtroendet hade konserverats efter segern i Europa League i torsdags och där spelarna gav sig den på att gå in i landslagsuppehållet med en positiv känsla.

Brighton var Brighton och ser man bara till dagens insats förstår man kanske inte att Graham Potters mannar haft eller har en så pass framskjuten tabellplacering. Å andra sidan gjorde United motståndet dåligt för en gångs skull, och det ska vi förstås plocka med oss. Samtidigt som det känns märkligt att hylla en 3-1-seger hemma mot Brighton så måste man också ta med sig att spelare som Daniel James, Brandon Williams och Fred växer och växer. Det om något är viktigt inför mörka december och januari.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Inte kapten för dagen, i avstängde Ashley Youngs frånvaro. Harry Maguire bar bindeln och de Gea fick koncentrera sig på att vakta målet. Gör det bra och håller Brighton stången när det hettar till före reduceringsmålet (som han inte kan göra något åt).

Brandon Williams: 7

Varnad. Utbytt 90+1. Oj, vilket lyxproblem Brandon Williams håller på att bli för Ole Gunnar Solskjaer. Snart för bra för att hålla utanför elvan, samtidigt ett framtidskapital värd att vårda ömt. Williams är bra både offensivt och defensivt, även om valpigheten kommer fram i en rå tackling (som väl var värt orange?) och viss obeslutsamhet med boll i fötterna. Uniteds bäste vänsterback. Inget snack.

Harry Maguire: 7

Kapten Maguire börjar hitta tillbaka till de där insatserna han levererade när han landat i Manchester. Utstrålar ett lugn och en beslutsamhet som ingen annan mittback i United har och gör Victor Lindelöf till en ack så mycket bättre spelare.

Victor Lindelöf: 7

Var ett frågetecken före match, var det definitivt inte under match. Bra offensiva aktioner där han får en annan frihet med Maguire som back up. Gör förhoppningsvis bara en match under landslagsuppehållet. Vigge behöver vila. Det bara är så.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Visade att han borde vara en del av Gareth Southgates landslagsring. Solid defensiv insats. Framåt syntes han inte så mycket den här söndagseftermiddagen. Det berodde i och för sig inte på Wan-Bissaka utan på att en viss Daniel James gjorde kanten till sin.

Scott McTominay: 6,5

Frågan alla ställer sig är hur pass illa ställt det verkligen är med McTominay efter att han återigen slagit upp vad som såg ut som en vadskada. Spelmässiga insatsen? Ja, den är rätt bra. Stångas hårt defensivt och fyller på framåt när det behövs. Forcerar in bollen vid 2-0-målet, får det inte på sitt konto, men är ändå där. Gick han sönder för en längre tid är United illa ute. Tänk att skriva den meningen.

Fred: 8

Vi ska väl inte credda José Mourinho alltför mycket i de här spalterna, men Fred håller på att plocka fram de kvaliteter som portugisen såg när han plockade in honom för drygt två år sedan. Kompletterar McTominay väldigt bra och sätter passningarna nu. Bidrar väldigt mycket framåt och känns väldigt självsäker. Mera sådant, Fred.

Marcus Rashford: 7

1 mål, varnad, utbytt 90+1. Målskytt igen. Det är bra. Frenesi, glöd och vilja. Det är också bra. Borde ha gjort betydligt fler mål. Det är mindre bra. Å andra sidan går Rashford rätt mycket hand i hand med laget som sådant. Är United bra är Rashford bra. Håller förhoppningsvis ihop över uppehållet.

Andreas Pereira: 6

Utbytt 70. Kanske ett rätt väntat byte. Å andra sidan är inte Pereira på väg ut på landslagsuppdrag, vilket gör att han kunde ha fått 90 minuter i denna typ av match. Gör mål, även om det är med en kubik tur. Tappar lite onödigt mycket i positionsspelet stundom.

Daniel James: 8

Gör allt annat utom mål, känns det som. De som ifrågasatte värvningen av Daniel James bör vara tystade nu. Gör yttern till sin helt och hållet. River, sliter och löper kopiöst. Bra fötter, giftig i insticken. Ett ständigt hot. Fråga bara Dunk.

Anthony Martial: 6,5

Kanske lite snålt betyg, men Martials uppgift är till syvende och sist att göra mål. Det gör han inte idag. Får en assist på Pereiras 1-0 och Rashfords 3-1. Känns trygg, ser ut att trivas. Kunde kanske vara lite mindre självisk.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 70. In framom Mata. Okej i sig, men Andreas Pereira är faktiskt att föredra i Pogbas frånvaro.

Marcos Rojo: N/A

Inbytt 90+1. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 90+1. Spelade för kort tid för att betygsättas.