Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förhandling om Mandzukic; McTominay målskytt; Demiral scoutas

I dagens nyhetssvep avhandlas att United verkar komma närmare en deal med Mario Mandzukic. Eller? McTominay gjorde mål tre dagar efter slutsignal och Manchester Uniteds scouter håller koll på den turkiske mittbacken Demiral under en landskamp.

Förhandling pågår om Mandzukic

Det är Calciomercato som kommer med uppgifterna om att Juventus sportchef Fabio Paratici är i London för att diskutera med Manchester United om en övergång för Mario Mandzukic. Kroaten som är född 1986 har blivit utfrusen av Maurizio Sarri som kom till Juventus under sommaren. Bland annat har han inte blivit uttagen till höstens Champions League trupp.

Något som kan försvåra övergången är att Juventus fortfarande ska kräva en summa på 15 miljoner euro för spelarens tjänster, United i sin tur ska bara vara villiga att slanta upp 10 miljoner euro. Sportchefen Paratici ska under tiden i London också kolla efter andra potentiella köpare.

Det kommer lite andra rapporter från Tuttosport, som är en Turinbaserad tidning. Här har vi faktiskt låtit The Sun översätta åt oss. De meddelar å sin sida att United är nära en överenskommelse och att det kan bli aktuellt att Mario Mandzukic kommer och börjar träna redan i december.

Mandzukic har bland annat tillhört klubbarna Dinamo Zagreb, Wolfsburg, Bayern München och Atletico Madrid.

Manchester på plats för att scouta Demiral

Under torsdagskvällen spelar den turkiske mittbacken Merih Demiral från start när det turkiska landslaget tar emot Erik Hamréns Island. Demiral, som är född 1998 tillhör till vardags Juventus men han har haft väldigt svårt att få speltid i den italienska storklubben. Enligt Dean Jones på Bleacher Report kommer Manchester United och Arsenal ha scouter på plats under kvällen för att specialstudera Demiral och det finns stora chanser att han lämnar Juventus i januari.

McTominay gjorde målet

Manchester Uniteds 2-0 mål i söndagens 3-1 vinst hemma mot Brighton går inte till historiens som det snyggaste. Efter en tilltrasslad situation styr en Brighton-försvarare in bollen och det hela verkade vara utrett i det läget. Det var den ibland viktiga spelaren ”självmål” som gjort målet. Men Premier League ville annat. De tog hela tre dagar på sig att komma fram till att det var Scott McTominay som gjorde mål, och vi alla undrar hur i hela helsicke kom de fram till det beslutet? McTominay står nu på tre gjorda mål under säsongen 2019/20.

Nåväl, kanske en liten tröst för McTominay som senare klev av skadad i samma match.