Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inga VAR-ändringar att vänta; Håland scoutas; Inomhusmöte med Astana

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet rullar vidare och nyhetsutbudet är därefter. Premier League-klubbarna och domarna har dock satt sig ner för att diskutera VAR utan att det medfört några större förändringar. På spelarfronten talas det om en försäljning av Chris Smalling medan Erling Håland fortsatt drar intresse till sig. 

Mer kommunikation, inga ändringar

I går torsdag möttes representanter för de 20 Premier League-klubbarna och domarorganet PGMOL. Domarna representerades av Mike Riley som fungerar som chef för PGMOL och diskussionsämnet var VAR. Sedan införandet i augusti har kritiken varit massiv, speciellt då man inte kunnat skönja något konsekvent användande och då VAR-domaren ansetts få den reella makten framom domaren på planen. Några radikala ändringar då det gäller användandet av VAR är, om man ska tro rapporterna från mötet, inte att vänta under pågående säsong.

Detta rapporterar bland annat SkySports, och huvudorsaken ter sig rätt logisk. Varken klubbarna eller domarna vill skapa mer förvirring genom att ändra bedömningsgrunder eller system nu. Istället siktar man på att bearbeta användandet till en ny säsong och fortsätta i princip oförändrat fram till våren. Klubbarna ska ha lyft fram vikten av snabba beslut för att inte störa tempot i matcherna medan Riley fått stå till svars för sina uttalanden om hur många procent av domsluten som verkligen gått rätt.

En förändring som kommer att ske hittas i kommunikationen med publiken på arenorna. Istället för att exempelvis få veta att en potentiell straff granskas så ska publiken nu få veta orsaken, det vill säga om det handlar om exempelvis en misstänkt hands. På Old Trafford, som saknar skärmar, kommer man att kommunicera ut detta via högtalarna.

United uppvaktar Håland?

Ole Gunnar Solskjaers landsman Erling Håland fortsätter att vara en spekulationernas man. United har sagts rycka i norrmannen under hösten och nu kommer rapporter från såväl norskt som engelskt håll att intresset är reellt och att det är stort. Dagbladet menar att Solskjaer meddelat Uniteds ledning att han vill värva Håland och att han även presenterat ett upplägg för hur det kunde gå till. Frågan är om Håland väntar ut pågående säsong då det kommer till ett klubbyte då Salzburg går bra både i ligan och Europa.

Adam Crafton på The Athletic menar att Solskjaer skickat sin mest betrodda scout, Simon Wells, för att studera Håland och att man ska ha stora förhoppningar på att en övergång ska gå att genomföra under år 2020.

Under tak i Nur-Sultan

Det är kallt i Kazakstan. Riktigt kallt. Det gör att Manchester United kommer att möta Astana inomhus den 28 november. Astana Arena i huvudstaden Nur-Sultan är tacksamt nog utrustad med skjutbart tak, vilket möjliggör hyfsade temperaturer när det vankas match. I skrivande stund är det kring 20 grader kallt i Nur-Sultan, medan rapporterna talar om en ”innetemperatur” på dryga 15 grader med stängt tak. Astana är redan utslagna ur Europa League medan Manchester United är klara för slutspel. Det återstår med andra ord att se vilka risker Ole Gunnar Solskjaer tar på konstgräset i Nur-Sultan.

Möte om Smalling

SportWitness, som refererar till italienska Il Messaggero, menar att Manchester United och Roma ska sätta sig ner för diskussioner rörande en permanent övergång för Chris Smalling. Mötet ska ske ”i början av nästa vecka” och den italienska källan menar att Roma trots ett nekat bud inte gett upp Smalling på permanent basis. United sägs värdera mittbacken till 18 miljoner euro. Italienarna, som redan betalat tre miljoner för att få lånet att gå igenom, menar därmed att 15 miljoner euro är mycket nog för en övergång. Vi får återkomma i ämnet.

Embed from Getty Images