Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van der Sar får vänta; Silly-snack; Lukaku om flytten

I lördagens nyhetssvep behandlar vi bland annat Edwin van der Sar och hans eventuella roll som framtida teknisk direktör i Manchester United, det blir även silly-snack där det diskuteras Jadon Sancho och Erling Braut Haaland.

Romelu Lukaku har även snackat med belgisk media och klargjort omständigheterna som gjorde att han lämnade United.

Van der sar aktuell – men inte än

Länge har det skrivits om att United är ute efter en teknisk direktör, där det framför allt han snackats om den gamle målvaktslegendaren, Edwin van der Sar och en möjlig återkomst till klubben. Det verkar dock inte bli av, åtminstone inte på ett tag i alla fall, skriver Sky Sports, då holländaren har signerat ett nytt kontrakt med sin nuvarande klubb, Ajax, som VD.

”Förutom min familj, barnen, frun och vännerna, har jag två kärlekar i mitt liv – Ajax, som scoutade mig och gav mig chansen att komma fram i världsfotbollen, och Manchester United, som hjälpte mig att utvecklas ännu mer i slutet på min karriär,” sa van der Sar i en tidigare intervju till Futbol TV.

Han har även sagt att framtiden får utvisa vad som kommer hända och att United är en fantastisk och klubb med stort följe världen över, men att han kan behöva lära sig ett och annat i Ajax först, innan han tar rollen som teknisk direktör i United i beaktning.

På sitt Twitter-konto uttrycke 49-åringen glädjen över att få spendera ytterligare tre år hos de holländska mästarna.

Dubbelräd i januari?

Ja, åtminstone om man ska tro uppgifter från Mirror och The Guardian så verkar det som att United kommer försöka ligga på för en dubbelvärvning i januari.

Jadon Sancho

Embed from Getty Images

Vad gäller Jadon Sancho i Dortmund hoppas United kunna dra nytta av den schism som verkar ha uppstått mellan 19-åringen och klubbens tränare, Lucien Favre. Efter landslagssamlingen i oktober petades och bötfälldes Sancho för att ha kommit för sent till en av Dortmunds träningar, och så sent som i förra ligaomgången, när Bayern München körde över de gulsvarta, blev engelsmannen utbytt redan efter en dryg halvtimme.

Ole Gunnar Solskjaer ska ha identifierat Sancho som ett potentiellt sommarförvärv, men ska nu tillsammans med Ed Woodward ha övervägt alternativet att få till stånd en affär redan i januari. Övergångssumman uppges ligga på omkring en miljard kronor. Konkurrens sägs dock finnas i form av Liverpool och Real Madrid om hans signatur.

Sancho startade för övrigt när England besegrade Montenegro med 7-0 i EM-kvalet förra tidigare i veckan, en seger som innebar en säkrad plats till slutspelet kommande sommar.

Erling Braut Haaland

Embed from Getty Images

Det är nog inte många som har missat Erling Braut Haalands framfart i framför allt Champions League den här hösten. Den norske anfallaren har stått för 22 mål på 16 matcher den här säsongen för sitt RB Salzburg, varav sju av dessa mål har kommit i europaspelet. Inte konstigt att en rad storklubbar fått upp ögonen för jättelöftet, däribland United, som nu hoppas kunna dra fördel av att Solskjaer har haft sin landsman i Molde och därmed känner honom sedan tidigare.

United har flera gånger under säsongen scoutat 19-åringen, där den inom klubben högt ansedda Simon Wells har studerat norrmannen.

Problemet för Uniteds del uppges dock vara att Haaland föredrar en flytt till någon av de spanska jättarna, Real Madrid eller Barcelona, som båda sägs följa hans utveckling.

Om man skulle lyckas få till en affär redan i januari kan ett alternativ, enligt Mirro, vara att låna tillbaka honom till RB Salzbrug för resten av säsongen för att sedan flytta permanent till sommaren.

Prislappen på Haaland ligger omkring £90 miljoner.

Lukaku: ”Solskjaer ville ha kvar mig”

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku lämnade som bekant Manchester United under sommarfönstret, där han tillsammans med Alexis Sanchez flyttade till Inter. Lukaku, som just nu befinner sig på landslagsuppdrag med sitt Belgien, förklarade i en intervju att han hade bestämt sig för att lämna tidigare under året.

”Solskjaer har min fullaste respekt. Han förstod mig när jag sa att det var dags att lämna England,” säger 26-åringen i en intervju till belgiska HBvL (återgiven Sport Witness), och fortsätter:

”Jag hade varit i England från att jag var 18 år gammal och nu är jag 26. Solskjaer ville ha kvar mig, men jag var redo för något nytt.”

I Inter har Lukaku gjort nio mål så här långt och känner att han är förstavalet i Antonio Contes lagbygge, något han inte kände att han var under Solskjaer.

”Jag har haft en bra relation med Conte i tre år och jag vet exakt vad han kräver av mig.”

Motståndare klar i EFL Trophy

Manchester Uniteds reservlag, som går under benämningen U21 i detta sammanhang, har i EFL Trophy lottats mot Tranmere i den andra omgången. Sedan tidigare har man gått obesegrade genom gruppspelet efter vinster mot Rotherham, Lincoln och Doncaster.

Matchen kommer spelas på Prenton Park i Tranmere den 2 december.