Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Rashford inbytt och målskytt

Under söndagen hade tre Unitedspelare chansen att få spela för Englands landslag. Tills slut blev det Harry Maguire som startade, medan Rashford hoppade in och Dean Henderson som väntat satt kvar på bänken hela matchen. 

Maguire, Rashford och Henderson (England)

England åkte till Kosovo för ett möte i den sista omgången av EM-kvalet. De tre lejonen var sedan tidigare klara för EM-Slutspelet som hålls i tolv olika städer, utspridda över hela Europa nästa år och i den sista omgången åkte man till Kosovos huvudstad Pristina. Det blev en relativt komfortabel resa när man vann med 4-0, trots att resultatet är något missvisande då Kosovo skapade vissa problem för England. Men England är ett landslag som har visat under kvalet att man kan göra mycket mål, ett exempel på det är 7-0 segern mot Montenegro som bärgades i torsdags.

För att gå vidare till Unitedspelarna så startade Harry Maguire som en av mittbackarna och stod för en god insats. Marcus Rashford startade som aviserat tidigare på bänken, men hoppade in i den 59:e minuten och visade att hans fina målform håller i sig. Han gjorde 3-0 målet i den 83:e minuten, då han läckert placerade in målet efter en framspelning av Raheem Sterling. Övriga målskyttar blev Harry Winks, Harry Kane och Mason Mount.

Dean Henderson som var med på den här landslagssamlingen som tredje målvakt fick som väntat ingen speltid under den här matchen.