Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Målvakternas afton – men ont om speltid

Embed from Getty Images

På A-lagsnivå var det ont om United-bidrag i startelvorna. Sverige besegrade planenligt Färöarna, med Victor Lindelöf på bänken, som trots det lyckades bli varnad. Även David de Gea och Kieran O’Hara fick bevittna sina respektive landslag från sidlinjen. 

På ungdomsnivå fick istället Ondrej Mastny glädjas åt en hållen nolla.

Victor Lindelöf (Sverige)

EM-kval. Sverige är som bekant redan klara för nästa sommars EM-slutspel och med tanke på att dagens motståndare i Färöarna föreföll det ganska naturligt att Victor Lindelöf inte tog plats i Jannes startelva. Han lyckades dock göra avtryck genom att bli varnad från bänken efter att ha reagerat på ett domslut där Mattias Svanberg till synes felaktigt varnades. Hursomhelst, en utvilad ”Vigge” är vad United behöver till söndagens möte med Sheffield United. Sverige vann matchen med 3-0.

David de Gea (Spanien)

EM-kval. David de Gea fanns inte heller med i Spaniens startelva när man tog emot Rumänien på hemmaplan. Istället var det Chelseas Kepa Arrizabalaga som vaktade målet. Spanien, som för övrigt håller till i Sveriges grupp och som dessutom redan är klar gruppsegrare, vann matchen med 5-0.

Kieran O’Hara (Irland)

EM-kval. Ännu en målvakt på bänken, här i form av Kieran O’Hara. Uniteds utlånade burväktare fick se sina lagkamrater kryssa hemma mot Danmark (1-1), ett resultat som innebär att Irland slutar på tredjeplats i grupp D, framför just Danmark och Schweiz. I mål stod den före detta West Ham-spelaren, Darren Randolph.

Dermot Mee (Nordirland U19)

Träningsmatch. Nordirland träningsspelade hemma mot Tyskland och ordnade ett oavgjort resultat, 1-1. Huruvida Dermot Mee återfanns i målet har vi inga uppgifter om än.

Ondrej Mastny (Tjeckien U18)

Träningsmatch. Tjeckien, med Ondrej Mastny mellan stolparna fick under dagen se sig besegrade av England med 1-0.