Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: James till EM

Den sista dagen med landslagsspel som stör Manchester United är nu kommen. Ja, fram till mars alltså. När United möter Sheffield United på söndag är det första matchen i en fyra månader lång period utan landslagsuppehåll, något vi får njuta av. Men först skall vi sammanfatta hur Unitedspelarna skötte sig idag.

James till EM

Aaron Ramsey stal rubrikerna när Wales i dagens mest intressanta match slog Ungern med 2-0 och därmed blev klara för EM.

Uniteds Daniel James spelade 90 minuter med utgång från högerkanten och gjorde det enligt rapporterna mycket bra. Efter 88 minuter drog han dessutom på sig ett gult kort den lille busen.

Dylan Levitt som fanns med i truppen fick inte speltid idag heller.

Greenwood målskytt för U21

I en träningsmatch mellan Englands och Hollands U21-lag fick både Mason Greenwood och Tahith Chong hoppa in från bänken. Greenwood hade den personligen största framgången, men det var Chong som gick hem med segern.

Greenwood hoppade in efter dryga timmen och kvitterade Hollands ledning från första halvlek efter 75 minuters spel med att göra sitt första mål för det engelska U21-landslaget. Med tanke på att han har många år kvar som U21-spelare kan det bli många fler mål, såvida han inte får sitt genombrott och tar sig upp i A-landslaget tidigt.

Chong fick hoppa in med tio minuter kvar och såg se sitt Holland avgöra på stopptid.

Gomes med Englands U20

Englands U20-landslag hade under kvällen träningsmatch hemma mot Island. Angel Gomes fanns med på planen från start när England vann komfortabelt med 3-0. Om han spelade 90 minuter eller blev utbytt tidigare vet vi inte än.

Laird målskytt för Englands U19

Vi jobbar oss nedåt i åldrarna vad gäller Englands landslag. För U19-landslaget startade Ethan Laird i backlinjen och James Garner på mittfältet när engelsmännen besegrade Bosnien-Hercegovina i kvalet till U19-EM.

4-1 slutade matchen, Ethan Laird satte Englands 2-0 och spelade hela matchen. James Garner blev utbytt med dryga kvarten kvar.

Galbraith inbytt för Nordirland

Ethan Galbraith fick ett kortare inhopp för Nordirlands U21-landslag i deras EM-kvalmatch mot Rumänien. Matchen slutade 0-0, och Nordirland har tre oavgjorda och två förluster på sina fem matcher, vilket gör att det inte blir något EM för dem.

Mer U19-kval

Vi fortsätter med kvalet till U19-EM, där Iestyn Hughes satt på bänken när Wales vann med 2-0 hemma mot Kosovo.

Även Polen och Ryssland spelade sin kvalmatch i Wales, där vann Ryssland med hela 4-0 och Uniteds Lukasz Bejger hade ingen rolig dag i Polens försvar. Han blev utbytt med tio minuter kvar, då hade Ryssland hunnit göra sina fyra mål.