Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Leicester City

Det är upplagt för målfest ikväll. Manchester Uniteds damlag ska för första gången spela en tävlingsmatch mot ett lag från en lägre division. Detta då Leicester City besöker Leigh Sports Village i FA Women’s League Cup.

Klockan 20.30 är det avspark och vi har nu fått dagens laguppställningar.

Uniteds lag

Casey Stoney roterar sin startelva i den här matchen. Därmed får norska målvakten Aurora Mikalsen göra sin Uniteddebut och vi får se Mollie Green för första gången den här säsongen. Dessutom får svenska Lotta Ökvist chansen.

Mikalsen
Smith, McManus, M Turner, Ökvist
Green, Zelem, Toone
Sigsworth, Ross, Arnot

Leicesters lag

Förutsättningarna

United toppar gruppen efter två matcher, på bättre målskillnad än Birmingham och Manchester city. Då noterar vi dessutom att de båda konkurrenterna har en match mer spelad.

Även om United tar en förväntad seger ikväll kommer avancemanget sannolikt inte säkras. Detta då Manchester city mest troligt kommer att vinna borta mot Everton. Skulle United ta en storseger ikväll så ser det emellertid väldigt bra ut. Kombinerat med vår redan fina målskillnad skulle vi då i praktiken säkra avancemanget.

Leicester, noll poäng på två matcher, har ingen realistisk chans att gå vidare.

Värt att ta med sig är att det blir straffläggning om matchen är oavgjord efter 90 minuter. Seger på straffar ger två poäng medan förlust på straffar ger en poäng.

Tidigare möten

United har mött Leicester två gånger och båda gångerna vann United överlägset. I februari vann vi med 7-0 på bortaplan. Ella Toone slog till med fyra mål medan Kirsty Hanson, Alex Greenwood och självmål bidrog med varsitt.

Hemmamatchen, i mars, slutade 6-1 till United. Jess Sigsworth gjorde två mål medan Mollie Green, Lauren James, Kirsty Hanson och Ella Toone också skrev in sig i målprotokollet.

United är ett betydligt bättre lag nu, så något annat än en storseger ikväll skulle vara en besvikelse. Leicester har förlorat med 5-1 mot Birmingham och 5-0 mot Manchester city i cupen. I Championship ligger de just nu åtta, med bara fem inspelade poäng på sju matcher och den bedrövliga målskillnaden 11-21.

Teve

Kvällens match visas på MUTV. Det är avspark 20.30 med sändningsstart en halvtimme tidigare.