Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sheffield United – Manchester United

Dags för den trettonde omgången av Premier League och Manchester United ska åka de cirka sex milen till Sheffield för ett möte mot Sheffield United på Bramall Lane. Precis som i den förra omgången möter United ett lag som vanligtvis inte ska befinna sig före oss i tabellen, men även i den här matchen är det ett faktum då Sheffield United har stått för en succéartad säsongsinledning.

Manchester United

Årets sista landslagsuppehåll är äntligen till ända och Manchester United ska försöka ta vid där man slutade. Med en säker vinst och bra spel mot ett lag som för tillfället ligger före United i tabellen, men som ska gås förbi så snabbt som möjligt.

Embed from Getty Images

Trots att det blev en 3-1 seger mot Brighton i den senaste matchen är det långt upp till topp fyra. Manchester United placerar sig på en sjundeplats, medan motståndarna Sheffield United sensationellt är placerade på en femteplats, med en poäng mer än Manchester United, vilket gör att en vinst i den här matchen skulle betyda en del för tabelläget. Det är hela nio poäng upp till Manchester City på den åtråvärda fjärdeplatsen, medan det bara är tre poäng ner till placering 16 i Premier League. Det är viktigt att Manchester United börjar att skapa en distans ner till bottenlagen och sakta men säkert börjar knappa in på toppgänget.

Till stora delar av säsongen har det handlat om skador, och det var även en viktig del av presskonferensen inför matchen. Scott McTominay är definitivt borta och lär missa några veckor till. Även Marcos Rojo som gjort det helt okej den senaste tiden saknas. Paul Pogba saknas även han, trots att det fanns förhoppningar om att han skulle kunna spela efter landslagsuppehållet, men nu verkar man vara glada ifall han kan spela innan nyår. Även Diogo Dalot, Eric Bailly och Tim Fosu-Mensah kommer att saknas. Däremot är det osäkert ifall Nemanja Matic, Luke Shaw och Axel Tuanzebe kommer att saknas då det var med på träningen inför säsongen och benämndes på presskonferensen. Vi kan nog utesluta att de startar, men någon eller några lär få plats på bänken i alla fall.

Embed from Getty Images

Utav skadorna är det framförallt Scott McTominay som svider då han har varit vår genomgående bästa mittfältare hittills under säsongen och vi gick in i säsongen med en väldigt tunn besättning på just den positionen. Jag gissar att vi fortsätter med 4-2-3-1 formationen som såg bättre ut mot Brighton än i de tidigare matcherna.

David de Gea är självskriven i mål. Backlinjen borde vara klar. Wan-Bissaka till höger, Maguire och Lindelöf som mittbackar och Brandon Williams som vänsterback. Där är det enda osäkra ifall Solskjaer komma välja att starta Young istället för Williams, men ynglingen borde gå före.

Fred kommer starta som defensiv mittfältare, sen är frågan vem han får med sig. Vissa slänger upp Lindelöf, men det verkar osannolikt. James Garner är mest hemma på den positionen, men det är ingen spelare som Solskjaer verkar tro överdrivet mycket på just nu. Jag gissar att det blir Andreas Pereira som har vikarierat på den positionen tidigare.

Till höger i trean där framme startar Daniel James till höger och till vänster kommer Marcus Rashford att starta. Sen är frågan vilken som tar nummer 10 rollen. Juan Mata var bra mot Partizan Belgrad, men det är en helt annan kvalité i Sheffield United. Jesse Lingard är fortsatt helt ur form och Pereira kan få starta på en annan position. Magkänsla och inget annat säger att det blir Jesse Lingard som får ytterligare en chans. Längst fram är Anthony Martial självskriven.

Embed from Getty Images

Bortaformen för Uniteds del är något bättre än tidigare under säsongen, men i Premier League har det bara blivit en seger och det borta mot Norwich som i ärlighetens namn inte var särskilt bra. Vi står på en bortaseger sedan den 27 februari i Premier League och under säsongen 19/20 har det blivit en vinst, två oavgjorda och tre förluster, senast mot Bournemouth.

När Manchester United fick lite fart på säsongen för några veckor sedan inföll med att Anthony Martial var tillbaka på planen och att Marcus Rashford kom tillbaka från sin formsvacka. Där har vi nyckeln ifall vi ska lyckas vinna mot Sheffield United på söndag eftermiddag.

Möjlig startelva:

Sheffield United

Sheffield United är tillbaka i Premier League för första gången sedan 2006/07 då man var uppe på ett besök under en säsong. Sedan dess har man genomgått ägarförändringar och det har varit en del upp- och ner i divisionerna. Man har varit nere i League One några säsonger. Nu verkar man dock vara uppe på allvar.

Embed from Getty Images

Chris Wilder tog upp laget från League One till Premier League på två säsonger och nu ligger man alltså femma som nykomlingar efter att ha imponerat stort under inledningen av säsongen. Många trodde att Sheffield United skulle vara ett sparka – spring lag, men man har visat att man behärskar betydligt mer än så. Lite fördomsfullt vågar jag påstå att de var kraftigt nederlagstippade inför säsongen.

Det har plockat sammanlagt nio poäng på hemmaplan efter segrar mot Crystal Palace, Arsenal och Burnley. Samtidigt har det blivit tre förluster mot Leicester, Southampton och Liverpool. Det får ändå anses vara ett starkt hemmalag.

Truppen i sig är inget som gemene fotbollssupporter kan spotta ur sig på en sekund. De som sticker ut är reserven Phil Jagielka och den gamla idiotiska mittfältaren Ravel Morrison, som spåddes en lysande framtid av Sir Alex Ferguson men som av helt har sabbat sin karriär på egen hand. Han togs in från Östersund i somras som en chansning, men har hittills bara stått för ett framträdande.

Embed from Getty Images

Sheffield United har trots ett inte särskilt namnkunnigt lag många bra spelare. John Lundstram, en central mittfältare som knappt fick speltid i The Championship har visat att han klarar av Premier League och har varit en av lagets bästa spelare. Lys Mousset, fransmannen på anfallet ska även han lyftas upp då han gjort tre mål och stått för många fina insatser.

Embed from Getty Images

Vi vill alltid lyfta den här delen av inför till att i alla fall handla lite om Manchester United. Förutom Ravel Morrison har även Oliver Norwood tillhört United en gång i tiden. Men den mest klara kopplingen är såklart Dean Henderson i målet. 22-åringen tillhör Manchester United och är en blivande stormålvakt. Han gjorde stor succé i Sheffield United förra säsongen och han blev utlånad till klubben även i år. Det har blivit ett par misstag från Henderson, men överlag har han varit strålande. Lyckligtvis får han inte spela mot Manchester United då han tillhör klubben. Simon Moore verkar ersätta.

Förutom Henderson verkar Sheffield United vara relativt förskonade från avbräck. Det enda verkar vara mittbacken John Egan som ska testas sent, isåfall ersätter förmodligen Phil Jagielka.

United mot United. Femman mot sjuan. Det ska bli kul att möta Sheffield United igen.

Möjlig startelva:

Historik

Genom åren har Manchester United och Sheffield United mötts sammanlagt 93 gånger. United har vunnit 44 av gånger. 34 gånger har Sheffield United vunnit och 15 möten har slutat oavgjort. Senast lagen möttes var i FA-Cupen 2015 då ett mycket svagt Manchester United vann efter en billigt dömd straff på tilläggstid hemma på Old Trafford.

Visste ni att…

 • De här lagen möttes i den allra första omgången av Premier League. Sheffield United vann med 2-1.
 • John Lundstram har gjort tre mål på tolv matcher. Det är lika många som han gjort på sina tidigare 55.
 • Marcus Rashford kan göra mål för tredje matchen i rad för första gången sedan september 2017.

Matchfakta

Sheffield United
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Söndagen den 24 november 2019, 17.30
Plats: Bramall Lane, Sheffield
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, inget datum)
 • Dalot (ljumske, inget datum)
 • Fosu-Mensah (knä, inget datum)
 • McTominay (fot, ev. 4 december)
 • Pogba (vrist, december)
 • Rojo (muskel, ev. 7 december)
Tveksamma:

 • Matic (matchform, liten chans)
 • Shaw (matchform, liten chans)
 • Tuanzebe (matchform, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e4-4-416-1216
Borta:12:e1-2-35-75
Bästa målskytt: Rashford (6)
Disciplin: 26 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V24/10PartizanBEL1-0
V27/10NorwichBPL3-1
V30/10ChelseaBLC2-1
F2/11BournemouthBPL0-1
V7/11PartizanHEL3-0
V10/11BrightonHPL3-1

Sheffield United

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Egan (vad)
Avstängda:

 • inga avstängda
Övrigt:

 • Henderson (otillgänglig, utlånad från United)
Position: 5:e4-5-313-917
Hemma:11:e3-0-36-49
Bästa målskytt: Lundstram, Mousset (3)
Disciplin: 22 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F28/9LiverpoolHPL0-1
O5/10WatfordBPL0-0
V21/10ArsenalHPL1-0
O26/10West HamBPL1-1
V2/11BurnleyHPL3-0
O9/11TottenhamBPL1-1

United mot Sheffield U

Totalt: 9344-15-34151-127
Premier League: 65-0-113-4
Borta: 4816-9-2360-79
SENASTE MÖTENA
V1995-01-09BFA2-0
V2006-11-18BPL2-1
V2007-04-17HPL2-0
V2016-01-09HFA1-0
SENASTE BORTAMATCHER
V1993-12-07BPL3-0
V1994-01-09BFA1-0
V1995-01-09BFA2-0
V2006-11-18BPL2-1

Domare: Andre Marriner

Assisterande: Long, Massey-Ellis, fjärdedomare: Madley, VAR: Scott, assisterande VAR: Child.
M
PL 2019/20:818111
PL 2018/19:2776303
PL totalt:3181024263058
Snitt (2018-20):2,70,110,030,11
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:3824311
Dömt Sheffield U:14176