James straff VAR fel; Levitt aktuell; Bra start för Mourinho

Imorgon drar Premier League äntligen igång igen. Det märks att det är fullt fokus på matchen då det är ganska lugnt på den övriga nyhetsfronten. Litegrann har vi ändå att rapportera.

James straff VAR fel

Att användandet av VAR i Premier League uppenbart varit ett stort misslyckande är nog de flesta som tittar på Premier League tämligen överens om, även om Sky Sports rapporterar att antalet korrekta domslut gått upp med nio procent jämfört med samma period förra året.

Det mest intressanta med den senaste rapporten är att fyra domslut anses ha vänts på felaktigt, alltså att domaren tagit ett korrekt beslut från början och att VAR rekommenderat att ändra domslutet till ett felaktigt sådant. Ett av dessa såg vi Unitedfans när det hände till vår egen fördel, nämligen när Daniel James gick ner i straffområdet mot Norwich och först inte fick straff – men sedan till allas förvåning fick det trots att det uppenbart inte skulle vara det.

Det ser dock inte ut att vara aktuellt att ta bort VAR, sannolikt har för mycket pengar investerats i systemet för att det skall anses rimligt att ge upp redan.

Levitt aktuell

Manchester United har minst sagt mittfältsproblem inför morgondagens match mot Sheffield United. Som vi rapporterade om i införrapporten saknas både Scott McTominay och Paul Pogba, samt att det är väldigt osannolikt att Nemanja Matic är spelklar.

Victor tror att Andreas Pereira får flytta ner ett hack och att James Garner får fortsätta sitta nöjd på bänken. Enligt Manchester Evening News har Solskjaer valt att plocka upp ytterligare en mittfältare från reservlaget inför imorgon, närmare bestämt walesaren Dylan Levitt. En start imorgon får anses högst osannolik då han gjorde 90 minuter med reservlaget i fredags kväll, men kanske kan detta vara första gången han får resa med laget till en bortamatch? Och en debut mot Astana på torsdag kanske?

Bra start för Mourinho

José Mourinho har tidigare idag gjort sin första match som tränare för Tottenham, och motståndet kunde inte varit bättre. Ett West Ham totalt ur slag (ingen seger på de sex senaste matcherna) stod för motståndet, och Spurs gick upp till 3-0 tidigt i andra halvlek.

Spurs tappade dock på slutet, Mourinho skyllde på ”fatigue”, men 2-3 målet kom inte förrän i minut 96 och då var det för sent för att nå ett oavgjort resultat.

Om knappt två veckor kommer han upp till Old Trafford igen.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS