Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Aston Villa 2-2

Manchester United stod återigen för mindre positiv insats när man under söndagskvällen kryssade hemma mot Aston Villa. Precis som förra helgen mot Sheffield United, vände man underläge till ledning, men lyckades inte hålla den.

Frustration

Jag ska låta var och en tala för sig själv, men många kan nog hålla med om att det råder en rejäl frustration och ångest när man tittar på United för tillfället. Med all respekt, men Aston Villa hemma på Old Trafford måste bara vinnas, oavsett vad. I stora delar av första halvlek lät man gästerna ta initiativet och det bar också frukt när man efter en kontring skickade in 1-0 genom Jack Grealish. Det må låta bittert, men är det något lag han ska göra ett sådant mål på så är det givetvis United.

Nej, United fick inte tag i matchen och en anledning till det var bland annat det ej existerande mittfältet med Andreas Pereira och Fred, som bägge två ligger någonstans mellan tredje- och femteval på positionen. Det är visserligen alledels för många som slår bort för många enkla bollar, men i och med att mycket av spelet bör gå genom dessa herrar är det oacceptabelt hur mycket man faktiskt missar. Nog för att Pereira har en fin assist till Rashfords kvittering, men den rättfärdigar ingenting.

Andra halvlek fortsätter ganska exakt på samma vis och det här med att försöka leta efter en spelidé eller skönja några intentioner eller linjer i anfallsspelet är det väl inte ens någon som försöker göra längre. Frustrationen märks inte minst när samtliga offensiva krafter i var och vartannat anfall försöker sig på soloräder som fastnar på första eller andra försvarare. ”jag får väl göra det själv” är nog i en del fall det som föranleder att man sätter fart och försöker göra något på egen hand.

Ett litet glädjeämne (eller, ja, jag vet inte) är ändå att vår svenske mittback fick nicka in ledningsmålet och där vi fick vara glada i ungefär två minuter innan kallduschen var framme. Men en vacker nick var det i alla fall och han kändes betydligt säkrare än kaptenen bredvid sig.

Rashford & Co.

Jag tänker inte ha någon lång utläggning om Rashford, men jag tycker ändå han förtjänar något slags omnämnade då det är han som ser till att hålla ställningarna i Uniteds offensiv i dagsläget. Målformen pikar uppåt och har så gjort ett bra tag och inte var det någon skräll att 22-åringen satte ett av Uniteds mål under kvällen. Märkligt nog verkar det dock som att målet tillskrivs som självmål av Tom Heaton.

Runtomkring Rashford är formkurvorna inte lika positiva däremot. Anthony Martial var iskall förra helgen och hade inte tinat till idag, Dan James river och sliter, som vanligt, men körd mest fast och Juan Mata var så där osynlig som bara han kan vara.

Rashford hade ingen toppendag, inte alls, men om det var någon som åtminstone utstrålade lite självförtroende var det han.

Nu då?

Ja, Manchester United kryssar hemma mot Aston Villa och det känns väl snarare rimligt än orimligt i dagsläget. Vi ser som sagt inget anmärkningsvärt i spelet och Ole Gunnar Solskjaer verkar fortsatt ha svårt att förstå vad det är han ska göra som tränare. På onsdag väntar Tottenham på Old Trafford och alla vet givetvis vad det innebär vid det här laget. Mourinho har inte gjort några underverk i Spurs och kommer nog inte heller göra det, men han har trots allt fått dem på banan igen och lär säkerligen ha en stor revanschlust.

United brukar ändå kunna växla upp i de större matcherna och nu har man dessutom en rejäl morot att se fram emot när ”The Spursial One” kommer på besök. Om vi kan dra några lärdomar av den här matchen vet jag inte, men lite jäkla revanschlust torde väl ändå finnas även i United nu när man inte har vunnit på tre matcher?