Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa 2-2

Ett tidigt baklängesmål, en vändning till 2-1 följt av ett sedvanligt poängtapp – och uselt Manchester United-spel utan synbar tanke bakom. Där har vi i princip Manchester Uniteds hemmamatch mot Aston Villa denna söndagseftermiddag.

Som ni förstår av ingressen blir det därför inte några superbetyg som delas ut till Manchester Uniteds spelare idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Kan egentligen inte göra någonting åt målen, även om Grealish skott kommer från en snäv vinkel. Godkänd, men verkligen inte mer.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Stabil defensivt som vanligt, men behöver lära sig anfalla. Hade visserligen ett avslut idag, som dock tämligen enkelt räddades ut till hörna. Inte en problemposition för United, vilket många andra är.

Victor Lindelöf: 6

Målskytt. Skulle fått en femma, men målet höjer honom ett snäpp. Gör väl inga supermisstag, men är allmänt osäker. Spelade upp sig i andra halvlek.

Harry Maguire: 4

Varnad. Klumpig är det enda ord jag kommer att tänka på när jag tänker på Harry Maguire idag. Begränsad av en tidig varning, klumpig i försvarsspelet, klumpig med boll och inte minst klumpig på offensiva fasta där han hela tiden drar på sig frisparkar.

Brandon Williams: 5

Varnad. Utbytt 79. Ensamt ansvarig för Villas kvittering till 2-2 då han är alldeles för långsam med upp och lät Mings vara onside. Smekmånaden är över för Williams, och det står tydligt att han inte är någon frälsare på vänsterbacksplatsen – än.

Andreas Pereira: 4

Hade fått en trea (alltså under usel) om det inte vore för det fina inlägget till Rashfords kvittering (som just nu står som självmål). I spelet håller han dock inte, och han gick bort sig alldeles för lätt vid Villas första mål. James Garner väntar otåligt på sin tur.

Fred: 5

Varnad. Är inte någon stabil punkt att förlita sig på. Han måste dessutom sluta skjuta långskott!

Daniel James: 7

Kanske ett överbetyg, men jag vill ändå att det skall synas att James har en inställning som egentligen ingen annan spelare i dagens United har. Han försöker om och om igen och står för ett hårt arbete. Stod för flera fina inspel tidigt som kunde ha gett effekt, och är även den i andra halvlek som ger United flest möjligheter. Hade hans fotbollskompetens varit lika stor som hans vilja hade vi haft en världsspelare här.

Juan Mata: 4

Utbytt 74. Syntes inte till. Alls. Borde sluta med fotboll.

Marcus Rashford: 6

Klarar godkänt för kvitteringen, som han bör kunna överklaga sig till. Lite likt James visar Rashford att han vill något, idag stämde det dock inte lika bra som det gjort senaste månaden.

Anthony Martial: 5

Utbytt 82. Hade ett jätteläge som han lobbade över, och några halvlägen som kunde gått bättre utdelning. Sammantaget satt det dock inte för Martial idag heller, behöver snabbt komma ur den här lilla formsvackan.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 74. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 79. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.