Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Tabellen är inte det största problemet

Manchester United spelade oavgjort, 2-2, hemma mot Aston Villa på söndagskvällen i vad som var ännu en enorm missräkning. Precis som mot Sheffield United var spelet anemiskt och fantasilöst och precis som då kunde United inte knyta ihop säcken trots att man tog ledningen i andra halvlek. Illavarslande med tanke på de matcher som nu väntar. 

Aston Villa hemma, för första gången på drygt tre år. En liganykomling som trots att man öppnat börsen under sommaren inte ställde ut ett lag som varken kunde eller skulle skrämma Manchester United. Trodde man. Ole Gunnar Solskjaers mannar såg sega, oinspirerade och rådvilla ut under första halvlek och Jack Graelishs precisa avslut må ha varit bra, det blev ändå synonymt för eftermiddagen som sådan. Villaspelaren fick all tid i världen innan avslutet och i situationer en mot en måste ytorna bort. Marcus Rashfords kvittering (eller Tom Heatons självmål) gav andrum men inte mycket mer.

I andra halvlek, när United skulle lägga i den högre växeln och anfalla mot Stretford End, fanns det inte särdeles mycket att trycka i från med. Victor Lindelöf nickade snyggt in 2-1 men glädjen blev kusligt kortvarig. Villa tilläts kvittera efter att Brandon Williams inte förmått stiga med övriga i backlinjen och därmed ställa offside.

Matchen var matchen United borde ha vunnit med tanke på att Tottenham väntar redan på onsdag och att det vankas Manchesterderby relativt snart. Ole Gunnar Solskjaers vara eller icke vara i United lär inte ifrågasättas mindre efter söndagen och presskonferensen som följde var ungefär som de brukar vara nu för tiden. United har ett ungt lag som behöver komma in i ett stim och vinna matcher. Ja, absolut. Då behöver man också en tränare som förmår att leda laget just dit.

Solskjaers presskonferens

”I första halvlek känns det som om vi inte kunde hantera ett 1-0-underläge. Släpper man in ett mål så tidigt hemma så har man mycket tid att ta igen det på, men vi hanterar det inte bra. Vi ska vara nöjda med att gå till paus med 1-1. Andra halvlek var bra, vi skapade press och chanser och borde ha vunnit den här matchen. Men, som helhet förtjänade vi det inte, speciellt inte efter första halvlek.”

”Vi är ett ungt lag, jag vill inte använda det som en ursäkt, men.. Vi är Manchester United. Vi behöver komma in i det under tre-fyra matcher. Vi behöver göra det inför onsdag för det är en kort omställningsperiod.”

…om att spelet i offensivt straffområde haltar

”Det är förstås något vi måste bli bättre på. Vi borde ha hållit den ledningen, men när de får en hörna direkt därefter.. De är ett fysiskt starkt lag, de spelade smart som lag på hörnan och vi kunde inte kliva upp som lag och ställa offside.”

…om kritiken som kommer då United ligger nia i tabellen

”Jag skulle sitta här och prata om att vi ligger femma om vi hade gjort ett mål till. Tabellen är inte det största problemet, jag måste se till att vi presterar, att vi gör det i tre-fyra matcher efter varandra och att vi får resultaten med oss. I sex-sju matcher har vi haft ledningen utan att kunna hålla den och vi måste blir bättre på att omvandla de matcherna till segrar.”

”Jag tycker att det finns mycket som visar på att de här grabbarna är närmare att vinna matcher än att förlora dem. Och, att få det att tippa över till vår fördel.. Förstås behöver vi jobba med vissa delar. Idag var första halvlek inte bra nog. Det gör mig besviken eftersom grabbarna stannade hemma medan juniorerna åkte till Kazakstan. Vi borde ha kommit ur blocken snabbare. 

…om Andreas Pereira

”Andreas förbättrar hela tiden. Han är en ung grabb som jobbar hårt varje dag på att bli bättre. Han är en offensiv mittfältare, men när du saknar dina tre spelare med mer erfarenhet.. Nemanja, Paul och Scott.. Då måste Andreas täcka upp där och han gör det för laget.”

…om bristen på erfarenhet

”Ja, vi är ett ungt lag, förmodligen det yngsta laget i ligan. Men, det är ingen ursäkt för oss att inte reda ut matcher, att inte vinna matcher. Vi sätter oss i lägen där vi kan vinna matcher. Det vi behöver göra då är att utöka den ledningen med två-tre mål. Jag är besviken över att de kvitterar så fort, sedan blir matchen väldigt böljande.”

…om avsaknaden av en renodlad målskytt

”Idag skapade vi chanser nog att bara kunna peta in bollen från ett par meter. Och, förstås, Dan skapar chanser ute till höger. Vi har spelare som kan göra mål, det gäller att få dem att göra de där fem-sex extra målen.. Det ger oss fler poäng och dem självförtroende. Men, vi jobbar på det.”

…om Pogba och McTominay

”Vi har fortfarande två dagar på oss.. Vi behöver se över de som spelade idag också. Vi får se, förhoppningsvis år vi se en av dem på planen. De jobbar hårt.”

Mer från matchen

Matchdag: Manchester United – Aston Villa (Winter is coming)

Snackisar efter Manchester United – Aston Villa 2-2

Spelarbetyg: Manchester United – Aston Villa 2-2