Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer sitter säkert; Månadens spelare utsedd

Dagens nyhetssvep fokuserar i första hand på Ole Gunnar Solskjaer och hans vara eller icke vara i Manchester United. Fortsättningsvis får ni även läsa om månadens spelare i klubben.

Sist, och även minst, rapporterar vi att Watford har sparkat en tränare för andra gången den här säsongen.

Solskjaer sitter säkert – om vi ska tro klubbledningen

The Athletics skribent Daniel Taylor har skrivit en längre artikel om United och Ole Gunnar Solskjaer efter gårdagens 2-2-match mot Aston Villa på Old Trafford. Majoriteten av den består av diverse statistik och paralleller dragna mellan norrmannen och tidigare United-tränare/andra tränare. Till exempel som att Solskjaer endast tagit 26 poäng på de senaste 22 ligamatcherna, i jämförelse med den nyss sparkade Arsenal-tränaren Unai Emerys 28 poäng på lika många matcher.

Utöver detta gör Taylor det klart att Uniteds klubbledning inte har några planer på att ersätta sin tränare.

”Vad som är alltmer tydligt – och detta är verkligen den viktigaste poängen – är att personerna i toppen av klubben inte ens vill överväga möjligheten att någon annan skulle vara kapabel till att göra ett bättre jobb”, skriver han.

Taylor fortsätter med att skriva att det är allmänt känt att Ed Woodward och hans kollegor inte har en tanke på att sparka Solskjaer, trots att Mauricio Pochettino nu är ute efter en ny klubb. Taylor fortsätter sedan med att fråga sig om detta även hade varit fallet om inte norrmannen hade varit en klubblegend.

”Privat har alla relevanta personer betonat samma meddelande: att Solskjaer är säker och det finns absolut ingen anledning till att spekulera om hans framtid eller att tänka att den positionen kommer att förändras inom en snar framtid”, avslutar Taylor.

Rashford månadens spelare

Innan gårdagens kryssmatch kunde Uniteds officiella kanaler bekräfta vinnaren av månadens spelare för november. Priset gick till Marcus Rashford, vilket många säkerligen kan hålla med om som rättvist. Med sina tre mål och en assist på fyra matcher, och ett generellt lyft i spelet, har engelsmannen stått för en stark månad i United-tröjan.

Ny PL-klubb sparkar tränare

Avslutningsvis kan vi läsa att Watford under gårdagen sparkade sin tränare Quique Sánchez Flores – detta för andra gången. Det är även den andra tränaren som fått lämna klubben den här säsongen efter att Javi Gracia fick foten för ett inte allt för långt tag sedan.