Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Skadorna har påverkat

Efter en tung period riskerar Manchester United att fortsätta ha en tung period då man möter Tottenham och Manchester City inom bara några dagar. Inför matchen mot Tottenham som spelas på onsdagskvällen hölls som sedvanligt en presskonferens. 

På presskonferensen blev det självklart frågor om hans framtid, lite skadenyheter och om José Mourinho.

I nyhetssvepen som dyker upp efter presskonferensen har det hänt en hel del.Framförallt med tränarrykten in.

Solskjaers presskonferens

…om lagets form

”Vi har haft för mycket kryss i mitt tycke, och förluster såklart. Men de oavgjorda matcherna borde vi ha vänt till vinster och fotboll är en resultatinriktat bransch. Är inte glad, vi vet att vi kan göra bättre och vi jobbar hårt, men vi får inte de resultat som vi förtjänar”. 

…om han pratat med Ed Woodward

”Vi pratar hela tiden och det är inte som att vi måste prata just nu. Vi pratar några gånger i veckan så det är återkommande. Planerna vi har satt, ombyggnationen som vi har startat. Vi har gjort några beslut som var nödvändiga och nu är vi såklart inte glada men vi kommer fortsätta jobba”. 

…om veckan som kommer

”Tre eller fyra dagar kommer inte att förändra mycket, men de här två matcherna är stora chanser till att förbättra saker och visa för oss själva att vi kan fortsätta skapa nerv mot några av de bättre lagen. Vi har haft bra resultat mot bra lag och vi har en plan för onsdag kväll”. 

…om hur han mår

”Jag är bra, det är absolut inga problem. Ibland skrattar man när man läser historier om vad jag har sagt, åtminstone när jag vet att källan är påhittad”. 

…om att José Mourinho återvänder

”Det kommer bli ett bra mottagande, det är så den här klubben och dess supportrar fungerar. De kommer ihåg två och ett halvt år, det vanns pokaler. Jag är hundraprocentigt säker att fansen, staben och klubben kommer välkomna honom”.

…om ligapositionen när Mourinho fick sparken

”Jag kan inte komma ihåg ligapositionen, men vi har nu 50 matcher sedan dess och det är inte vad det skulle ha varit och det är inte var vi vill vara och vi behöver förbättra. Jobba hårt för att göra det rätta och när man byter manager mitt i säsongen är det inte där man vill vara”. 

…om skadan på Pogba

”Han är inte redo, nej. Han har fortfarande en bit kvar men han jobbar hårt så vi får se. Han är på gräs, vi får se hur lång tid det tar”. 

…om hur spelarna kommer reagera att Mourinho återvänder

”Jag tror inte att tränaren hos motståndarlaget kommer påverka motivationen.De är motiverade att göra det bra för Manchester United, de vet om att det handlar om att förbättras varje dag i träning och kliva ut på planen i det långa loppen. När du har tröjan på dig ska man ge allt. Killarna är lite besvikna efter söndagen. Men nu är alla ögonen på onsdag kväll”. 

…om han ser framemot januarifönstret

”Jag vill inte prata om alla skador vi har haft, men när du har Scott (McTominay) tillbaka, när du får Paul (Pogba) tillbaka, vi har varit tunna på mittfältet med tre stycken ute under en så lång tid och det har påverkat oss”. 

…om McTominay och Matic

”Låt oss få den här träningen klar. Vi har fler matcher än det här, vi kan inte bara kolla på en match. Vi måste kolla långsiktigt”. 

…om han är oroad över att få sparken

”Nej, det gör mig inte mer oroad. Jag är fokuserad på mitt jobb och att göra det så bra som jag kan. Jag ser framemot nästa och den långsiktiga planen vi har med ledningen.

Det är den tiden på året, det är aldrig trevligt att se kollegorna förlora jobbet under en kort period. Några av dem, du kan prata VAR hela dagen, jag vet inte anledningen varför de blir sparkade i andra klubbar. Men ett resultat, Southampton – Watford med handbollen, och vi talar ibland om helt andra saker. Ibland har du tur, ibland inte. Men det gör mig inte mer oroad att det är december.”

Hela presskonferensen går att se här via Manchester Uniteds Youtube kanal.

 

Pochettino vill träna Manchester United

Embed from Getty Images

I alla fall om vi ska tro Manchester Evening News, vilket vi ändå får ta och göra. Att Ole Gunnar Solskjaer så sakteliga börjar bli rejält pressad är ingen hemlighet. Och med det börjar tränarnamnen dyka upp som spön i backen. Mauricio Pochettino, nyligen sparkad från Tottenham är många Uniteds supportrars våta dröm till tränarjobbet. Och nu ska han själv vilja ta över Manchester United enligt lokaltidningen.

På annat håll, i The Times citerar man Pochettino från en argentinsk intervju där han ska vara redo att ta över ett nytt jobb direkt. Bland övriga klubbar som nämns runt Pochettinos namn är Bayern München och Arsenal(!).

Eriksen ryktas till United

Embed from Getty Images

Ryktet om att Christian Eriksen är på gång till Manchester United återkommer med jämna mellanrum. Sedan José Mourinhos intåg i Tottenham har Eriksens speltid blivit mindre och mindre, då dansken bara har ett halvår kvar på kontraktet. Eriksen ska enligt The Athletic sagt till Mourinho att han vill lämna och mycket lutar åt att det blir i januari.

Manchester United kommer att försöka gå för spelaren, men man har respekt för att man misslyckats med januarivärvningar tidigare. Artikeln säger egentligen inte mycket mer än att Manchester United är intresserade, men inte alldeles upp över öronen intresserade och att Eriksen ska lämna. Eventuellt kan Matic gå i motsatt riktning. Än är det mycket kvar på Eriksen och Manchester United historien.

Solskjaer vill förbättra spelarnas klädsel

Embed from Getty Images

När Ole Gunnar Solskjaer kom tillbaka till klubben som tränare gjorde han en stor grej av att Manchester Uniteds spelare skulle bära kavaj till och från matcherna. Nu menar The Times att Solskjaer ska vara förbannad över att spelarna har mössor, kepsar och andra accessoarer till matcherna, framförallt med spelarnas egna sponsorer.

Avspark en minut senare

Det blir det i den tredje omgången av FA-Cupen där United lottades att möta Wolverhampton på bortaplan. FA har beslutat att alla matcher ska starta en minut senare i ett led att uppmärksamma kampanjen ”Heads Up” om psykisk ohälsa.

Mer om det kan ni läsa här

Speldatumen släpps senare

Ännu är inte speldatumen för Premier League i februari månad släppt. Det kommer att dröja till senast den 20 december. Detta då det inte ännu inte står klart vilka engelska lag som går vidare från sina grupper i de europeiska cuperna och de första matcherna är under ett uppehåll i Premier League.

För första gången kommer Premier League ha en uppehåll och det kommer ske i februari då halva omgången spelas under en helg, och den andra halvan av omgången spelas veckan efter.

Carney utlånad igen

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds talangfulla målvakt Jacob Carney är pånyo utlånad till Stocksbridge Park Steels, som huserar i Norther Premier League Division One.

Jamie Jackson talar i gåtor

Jamie Jackson är en välkänd journalist som bevakat Manchester United i många år. Vad han menar med den här tweeten vet vi inte. Men vi kan väl gemensamt se till att lösa den?