Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Everton

Manchester United tar idag emot Everton i Women’s Super League i kalenderårets sista hemmamatch. Matchen, som visas på MUTV, har avspark klockan 13.00.

Vi har nu fått dagens startelvor.

Uniteds lag

Casey Stoney gör två förändringar jämfört med senast. På topp går Lauren James in istället för Jane Ross medan Jess Sigsworth får chansen som högerytter istället för Kirsty Hanson.

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Harris
Ladd, Zelem
Sigsworth, Groenen, Galton
James

Evertons lag

Förutsättningarna

United ligger just nu femma i tabellen, tre poäng bakom fyran Everton. Vid seger byter lagen således plats i tabellen.

Att Everton ligger fyra i tabellen är en stor överraskning. Det finns dock mycket som tyder på att de kommer att tappa några placeringar i tabellen. Deras fem vinster har nämligen kommit mot de fyra bottenlagen samt Tottenham som ligger sexa från botten. De har med andra ord haft ett väldigt gynnsamt spelschema hittills.

För United handlar det om att studsa tillbaka efter förra veckans oväntade förlust. Fjärdeplatsen i tabellen är det realistiska målet den här säsongen och då är det här en match som vi behöver vinna.

Tidigare möten

United och Everton har mötts två gånger tidigare, båda gångerna i ligacupen. De båda mötena med Everton har sett United spela bra med två 3-0-segrar, senast i november.

Teve

Matchen visas på MUTV med sändningsstart klockan 12.30.