Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Colchester United

Embed from Getty Images

Efter krysset mot Everton i helgen ska Manchester United under onsdagskvällen försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Detta görs i Ligacupens kvartsfinal mot League Two-laget Colchester United på Old Trafford.

Den stora frågan inför matchen är inte ”om” laget kommer att roteras, utan ”hur” laget kommer att roteras. Detta är givetvis en match som på förhand bör vinnas samt en chans på en efterlängtad titel, men den kommer också mitt i upptakten av ett hektiskt julschema där spelare riskerar skador om truppen inte vädras.

Manchester United

Återigen ställs detta Manchester United inför en match där man förväntas vara bollförande mot ett lågt försvarande motståndarlag. Som tur är står varken ett Premier League-, Championship- eller League One-lag på andra sidan planen. Utan den här gången är det alltså ett niondeplacerat League Two-lag som väntar, och det kan väl inte ens denna Manchester United-upplaga misslyckas med att besegra?

Well, vi hade ju faktiskt svårt mot League One-laget Rochdale i september där det krävdes en straffläggning för avancemang på hemmaplan… Oavsett resultat ges det nu åtminstone en bra möjlighet för de som spelar att praktisera in de spelmönster som Ole Gunnar Solskjaer förhoppningsvis försöker instruera sitt lag till.

Om vi tittar på troliga startspelare i matchen känns det som att Sergio Romero, Brandon Williams, Axel Tuanzebe, James Garner och Andreas Pereira ligger nära till hands. I övrigt lär vi troligtvis även få se Phil Jones, Nemanja Matic och Juan Mata i den mixen. Likaså Mason Greenwood, även om han bör ligga rätt nära en startplats även mot Watford till helgen.

Embed from Getty Images

Den sistnämnda är extra intressant. Efter den senaste veckans succé, med två mål och en vunnen straff mot AZ Alkmaar följt av ett så viktigt kvitteringsmål mot Everton, går det inte längre att blunda för den unga engelsmannen i ledarstaben. Greenwood gör sig sannerligen svårpetad.

Min gissning är att han startar mot Colchester för att sedan, beroende på matchbild, bytas ut hyfsat tidigt och därmed möjligtvis kunna starta till helgen också. Han skulle givetvis kunna spela 90 minuter båda matcherna, men jag tror inte att Solskjaer vill matcha honom riktigt så hårt – vilket nog är klokt.

I övrigt bör verkligen en spelare som Angel Gomes få chansen igen i en sån här match. Men det är långtifrån säkert. Den nätta men ack så kvicka mittfältaren ryktas vara allt närmre en flytt bort ifrån klubben i sommar när kontraktet går ut. Om han är frisk men ändå inte startar under onsdagens match kan jag tyvärr inte se mycket annat än att 19-åringen har gjort sitt i den röda tröjan. Tyvärr.

På skadefronten börjar det äntligen ljusna. Eric Bailly, Tim Fosu-Mensah och Diogo Dalot är alla tillbaka i träning. Troligtvis även Marcos Rojo. Paul Pogba, som skulle varit tillbaka den här veckan, bekräftas nu vara sjuk och därmed dröjer återkomsten ytterligare några dagar jämfört med tidigare. Den av dessa spelare med mest sannolikhet till speltid bör vara Diogo Dalot, något som Solskjaer också har bekräftat. Huruvida så blir fallet återstår helt enkelt att se.

Möjlig startelva:

Colchester United

Colchester United, som för närvarande parkerar på en niondeplats i League Two, tar sig an Manchester United för tredje gången någonsin och första gången sedan 1983. Laget har blandat och gett hittills under säsongen, men kommer till Old Trafford med en stigande form. Tre vinster och tre kryss på de sex senaste matcherna utläser ligaformen.

Högeryttern Courtney Senior dras med en lårskada och är tveksam till spel. I övrigt är det endast anfallaren Paris Cowan-Hall som missar matchen, detta genom en långvarig hälseneskada.

Embed from Getty Images

Lagets styrkor ligger främst i defensiven, där endast 4 lag har släppt in färre mål än de 19 Colchester står noterade för efter 20 spelade ligamatcher. Enligt rapporter har det blåklädda laget en ramstark defensiv på fasta situationer och är samtidigt extra farliga i kontringsspelet. Det är även ett lag som gillar att skjuta mycket.

Bästa målskytten hittills är anfallaren Luke Norris som står noterad för sex mål. Rent statistiskt sticker mittbacken Tom Eastman ut ifrån mängden med sina två mål, två assist och sin höga högstanivå.

Vi får givetvis se hur tränare John McGreal väljer att ställa upp sitt Colchester till matchen, men att det blir ett tillbakapressat och en aning baktungt lag är nog alla införstådda med. Däremot bör detta lag inte underskattas – så sent som i september i år slog man de facto ut självaste Tottenham i Ligacupen efter straffar. Den gången på hemmaplan.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har endast mötts två gånger tidigare; 1979 i FA-cupen och 1983 i Ligacupen. Manchester United gick segrande ur båda mötena via 1-o och 2-0.

Visste ni att…

  • Det är första gången någonsin Manchester United möter Colchester på Old Trafford? De två första mötena spelade Colchester som hemmalag.

Matchfakta

Manchester United
Colchester United

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, kvartsfinal
Tid: Onsdagen den 18 december 2019, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Kanal 9/Eurosport Player

Manchester United

Skador:

  • Bailly (knä, inget datum)
  • Fosu-Mensah (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Dalot (ljumske)
  • Pogba (fot, liten chans)
  • Rojo (muskel)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 6:e6-7-426-2025
Hemma:5:e4-4-116-916
Bästa målskytt: Rashford (10)
Disciplin: 35 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F28/11AstanaBEL1-2
O1/12VillaHPL2-2
V4/12TottenhamHPL2-1
V7/12Man cityBPL2-1
V12/12AZ AlkmaarHEL4-0
O15/12EvertonHPL1-1

Colchester United

Skador:

  • Cowan-Hall (hälsena, inget datum)
Tveksamma:

  • Senior (lår)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 9:e8-7-526-1931
Borta:6:e3-5-314-1214
Bästa målskytt: Norris (6)
Disciplin: 26 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F9/11CoventryHFA0-2
V12/11IpswichHET1-0
O23/11CheltenhamBL21-1
F3/12StevenageHET1-2
V7/12SalfordHL21-0
O14/12ScunthorpeBL22-2

United mot Colchester

Totalt: 22-0-03-0
Ligacupen: 11-0-02-0
Hemma: 00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
V1979-02-20BFA1-0
V1983-11-08BLC2-0

Domare: David Coote

Assisterande: Davies, Hopton, fjärdedomare: Webb.
M
PL 2019/20:623100
PL 2018/19:1135003
PL totalt:1862103
Snitt (2018-20):3,40,060,000,18
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:0000
Dömt Colchester:4220