Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: City i semifinalen av Ligacupen

Embed from Getty Images

Efter att ha avancerat till semifinal av Ligacupen var det dags för lottning. Av Leicester, Aston Villa och Manchester City lyckades lotten falla på City – det blir alltså Manchesterderby i semifinalen.

Ligacupens semifinaler spelas i ett dubbelmöte, med första matchen i början av januari och den andra i slutet av samma månad. Lotten avgjorde att det är United som börjar hemma.

Värt att notera är att det inte kan bli förlängning i semifinalerna heller. Är det oavgjort efter två matcher blir det straffar i den andra. Bortamålsregeln finns inte heller i Ligacupen, något som kan vara värt att notera.

Lite historik

Uniteds relation med klubben från andra sidan staden behöver inte förklaras närmare, istället kan vi prata om hur det gått i klubbarnas tidigare möten i Ligacupen.

Sju gånger har lagen mötts, med tre segrar vardera och en oavgjord. Fyra gånger har United varit hemmalag, där kom Uniteds tre segrar och den oavgjorda. De tre gånger City spelat hemma, då har de vunnit.

Första gången lagen möttes i Ligacupen var i december 1969, då City gick segrande i semifinalen efter att ha vunnit med 2-1 hemma och klarat 2-2 på Old Trafford. 1974 vann United med 1-0 i tredje omgången, året efter tog City revansch då de enkelt slog United i den fjärde omgången med 4-0.

I mer modern tid är det fördel United. 2010 möttes lagen i semifinal igen, ett dubbelmöte där United gick segrande efter att först ha förlorat med 2-1 borta men sedan vunnit med 3-1 hemma. Senaste mötet kom hösten 2016, då United vann hemma med 1-0. Noterbart är att båda gånger United slog ut City på 2010-talet så gick United och tog hem hela turneringen. Ett bra omen får vi väl säga.