Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Arteta i Arsenal; Juniorerna träningsvann; Alf-Inge trollar

I dagens nyhetssvep har vi två nya huvudtränare, en pappa som trollar och ett bra resultat mot Milan när Diogo Dalot äntligen spelade fotboll igen.

Arteta ersätter Ljungberg

Ingen kan ha missat det, Fredrik Ljungbergs tid som tillfällig tränare i Arsenal är nu över då klubben anställt Mikel Arteta som huvudtränare, med ett kontrakt till sommaren 2023.

Efter att ha slutat spela fotboll 2016 valde han mellan att ta över Arsenals akademi, att bli assistent till Mauricio Pochettino i Tottenham eller att bli assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City. Han valde det sista och har varit i City sedan dess, vilket alltså gör Arsenaljobbet till hans första jobb som huvudtränare för en klubb.

Juniorerna träningsvann

Manchester Uniteds U19-lag träningsspelade på fredagskvällen mot AC Milan. Då United inte spelar i UEFA Youth League den här säsongen har man istället valt att spela några träningsmatcher mot internationellt motstånd, och nu var det alltså dags för Milan.

3-0 slutade matchen, efter mål av Mellor, Gomes och Chong Det mest notabla är att Diogo Dalot spelade 72 minuter och därmed alltså gjorde comeback efter mer än två månader utan matchspel. Något annat som jag reagerade på är att Angel Gomes fortsätter ha kaptensbindeln, trots de ihärdiga ryktena om att han skall lämna klubben.

I italienarnas startelva stack namnet Daniel Maldini ut. Ja, han är son till Paolo Maldini.

Pappa Haaland trollar norsk media

Ingen dag utan Haaland. Idag (eller snarare, igår) är det dock pappa Alf-Inge som varit i centrum, då han lade ut en något hånfull tweet med en bild på sin son framför en skärm med flygavgångar och en uppmaning till Stig Nilssen (journalist på Stavanger Aftenblad) att gissa igen vart Erling Haaland spelar nästa säsong.

Ingenting tyder i nuläget på att de är i Manchester utan att det faktiskt är en julsemester de gett sig iväg på, men sådant kan ändras snabbt.

Forlan i Penarol

Vi avslutar med att rapportera att den gamle Unitedanfallaren Diego Forlán sadlat om till tränare. Det var faktiskt så sent som i augusti i år som han annonserade att han slutar som fotbollsspelare, och från januari tar han alltså över som tränare i sig moderklubb Penarol.

Vi önskar honom ett stort lycka till.