Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vill dit Liverpool har kommit

Den andra delen av presskonferensen efter förlusten mot Watford har nu släppts och det är presskonferens som räknas som inför matchen mot Newcastle på annandagen. 

I andra delen av det här svepet blir det ett nyhetssvep där transferrykten och biljettproblem står i fokus.

Här är de viktiga delarna från presskonferensen.

  • Paul Pogba kommer att starta ifall hans kropp är redo.
  • Pogba kan spela överallt på mittfältet och han är väldens bästa allroundmittfältare.
  • Han tror det kommer bli svårt att bryta ner Newcastle.
  • Viktigt med det här laget är att laget har reagerat positivt på negativa resultat.
  • Utvecklingen går inte tillräckligt snabbt.
  • Våra supportrar har alltid varit vid vår sida när vi behöver det.
  • Det tog Liverpool några år att bygga upp någonting. Det är dit Manchester United vill.
  • Offensiva ytterbackar är någonting vi vill ha, men vi är väldigt nöjda med besättningen vi har på de positionerna.

För att se hela den andra delen av presskonferensen kan ni följa den här länken som går till Manchester Uniteds Youtubekanal.

Manchester klubbarnas supportrar är förbannade

Som bekant ska Manchester United möta Manchester City i ett dubbelmöte i Ligacupens semifinal. Det normala i de nationella cuperna är att bortalagets supportrar har rätt till 10 procent av arenans kapacitet. I det här fallet 7000 på Old Trafford och 5500 på Etihad Stadium.

Nu har de bägge klubbarna utan supportrarnas och FA:s vetskap själva ändrat på reglerna och nu kommer inte lika många bortasupportrar kunna komma in på matcherna. ”Bara 3000 bortasupportrar tillåts på de bägge matcherna. Detta är någonting som Andy Mitten rapporterar via South China Morning Post.

Klubbarna ska försvara sig med att det handlar om supportrarnas säkerhet och de tråkiga incidenterna med myntkastning och rasism i det senaste mötet som spelar in i beslutet.

Däremot har Manchester United Supporters Trust (MUST), reagerat med ilska.

”Vi är väldigt besvikna att det här beslutet har tagits privat mellan våra klubbar och det visas ingen respekt eller förståelse för intresset för dessa matcher ur de som går på matchernas synvinkel, säger en talesperson.

Även fotbollsförbundet FA tycker att det hela har hanterats dåligt av klubbarna och att det sprider mot den andan som cuperna ska ge. Att fler supportrar ska kunna gå på bortamatcher som de normalt sett inte hade kunnat gå på.

Matic och Rojo transferlistade

I alla fall om vi ska tro The Times som menar att både Nemanja Matic och Marcos Rojo kan lämna klubben redan i januari, om Manchester United får sin vilja igenom.

Matic har varit skadad under delar av hösten, men har inte presterat på en vettig nivå när han väl har fått chansen och han ska ha uppvaktare i form av de bägge Milano-klubbarna, där Antonio Contes tränare lär vara närmast.

Marcos Rojo fick mycket speltid när United spelade med trebackslinje och gjorde det helt okej. Sedan drog han på sig en ny skada och har ännu inte kommit tillbaka i spel och att United ska vilja göra sig av med argentinaren kommer inte som någon större överraskning.

Chong och Gomes närmare att lämna United

Det kommer inte som någon överraskning att både Angel Gomes och Tahith Chongs kontrakt går ut sommaren 2020. Detta betyder att de bägge ynglingarna får börja förhandla med utländska klubbar om en eventuell övergång i januari.

Det är The Telegraphs reporter James Ducker som menar att United får allt svårare att behålla Gomes och Chong då de uppvaktas av klubbar som Juventus, Real Madrid och Barcelona.

Bägge spelarna har fått väldigt lite speltid under säsongen, men Solskjaer menar att man vill behålla bägge spelarna och man arbetar utifrån det.

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig julhelg!