Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Craig Mawson ny målvatstränare

Embed from Getty Images

Det fortsätter att röra på sig i Manchester Uniteds ledarstab. På måndagskvällen meddelade klubben att man gjort klart med en ny målvaktstränare. Det handlar om Craig Mawson som packat ihop sina pinaler i Burnley och flyttat de knappa 28 engelska milen söderut till Manchester. 

Efter att Emilio Alvarez lämnade Manchester United har klubben stått utan assisterande målvaktstränare under Richard Hartis. Det gör man inte längre. På måndagskvällen meddelade klubben att Burnleys mångårige målvaktstränare Craig Mawson anslutit till klubben. Den nu 40-årige engelsmannen avslutade den aktiva karriären år 2010 och har sedan dess tillhört Burnley där han jobbat sig upp från juniorleden.

”Det är en ära att få komma till Manchester United och att få arbeta med den uppsättning som redan finns här. Burnley FC har varit en stor del av mitt liv och jag har haft en bra tid där, både som spelare och tränare. Jag vill tacka dem för allt de gjort för mig och för att de gett mig grunden att stå på, men det här var en möjlighet för bra att låta gå förbi.”

”Jag ser framemot att jobba med Richard Hartis, coacherna, staben och spelarna. Det är en spännande tid för klubben och jag är glad att få vara en del av den.”

Mawson utsågs till årets målvaktstränare av FA år 2015 och får titeln assisterande målvaktstränare. I Burnley har han, bland annat, varit med och utvecklat Nick Pope som nått det engelska landslaget. Utnämningen betyder också, av allt att döma, att Alan Fettis återgår till att träna reserv- och juniorlagets målvakter. Fettis har funnits med seniorerna sedan Alvarez lämnade klubben.

Vi hälsar Craig Mawson välkommen till Manchester United!