Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ethan Hamilton återvänder till Manchester United

Embed from Getty Images

Mittfältaren Ethan Hamilton avbryter sin lånesejour i Southend och återvänder till Manchester United. Den mindre överraskande nyheten kommunicerades ut under fredagseftermiddagen. 

Det var i mitten på augusti som Ethan Hamilton lämnade Manchester United för det som skulle bli ett säsongslångt lån i Southend i League One. Hamilton gjorde en synnerligen lyckad säsong på lån i Rochdale säsongen 2018-19 och förhoppningarna var att han skulle ta nästa steg i utvecklingen denna säsong. Så har det dock inte blivit. Hamilton har, som vi konstaterade i höstsammanfattningen av lånekollen, fått nöta bänk den senaste månaden och kan inte sägas ha varit ordinarie sedan oktober. På totalt 18 framträdanden har det blivit ett mål (mot Wimbledon i EFL Trophy) och en framspelning.

En delorsak får sägas vara att Southend inte gjort någon vidare säsong så här långt. I ligatabellen har man bara Bolton bakom sig i botten och Sol Campbell, som tog över klubben i oktober, har inte fått fason på laget. Att Campbells inträde i klubben sammanfaller med Hamiltons allt mer sparsamma speltid tyder på att skotten inte har tränarens fulla förtroende. Uttalandet från Southend är kort och det konstateras egentligen bara att klubbarna är överens om att utnyttja klausulen i låneavtalet som möjliggör att spelaren återvänder. Det samma framkommer i Uniteds uttalande. 

Ethan Hamilton fyllde 21 år i oktober och har ännu inte gjort a-lagsdebut för Manchester United. I reservlaget har det blivit totalt 40 framträdanden och ett mål. Det troliga nu är att United, och spelaren, söker en ny klubb för ett lån säsongen ut framom spel i reservlaget.