Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Bristol City

Efter nästan en månads spelledighet är Manchester Uniteds damlag nu äntligen tillbaka i spel. Uppgiften idag är en hemmamatch mot Bristol City i Women’s Super League.

Startelvorna för matchen, som visas på MUTV med avspark klockan 13.00, är nu officiella.

Uniteds lag

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Harris
Ladd, Zelem
Hanson, Groenen, Galton
James

Casey Stoney väljer att matcha sin föredragna startelva. Inte mycket att orda om.

Bristol Citys lag

Det vi framför allt noterar i Bristol City är att den före detta Unitedspelaren Ebony Salmon spelar på topp. Salmon fick inte spela någon under sin enda säsong i United men hon är en talangfull anfallare.

Förutsättningarna

Tabellfyran United behöver en seger för att befästa sin position i tabellen och bottenlaget Bristol City ger United goda möjligheter att göra så. United har vunnit de två senaste och fyra av de fem senaste.

Bristol City har ännu inte vunnit en ligamatch den här säsongen (3 oavgjorda, 6 förluster). Mot topplagen har de förlorat stort (11-1 och 7-0 mot Arsenal, 5-0 mot Manchester city, 4-0 mot Chelsea). Hoppet om nytt kontrakt lever ändå, då de står på samma poäng som Liverpool med en match till godo, medan Brighton (också en match mer spelad) bara är tre poäng före.

Tidigare möten

Detta blir första matchen mellan United och Bristol City.

Teve

Matchen visas på MUTV, med sändningsstart klockan 12.30.