Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Young nobbar United, går till Inter; mittback på lån men ingen Eriksen

Ashley Young till Inter är just nu det hetaste ryktet i Manchester United-världen. Rapporter säger att ytterbacken redan har bestämt sig för att flytta till Italien.

Andra rykten säger att United överväger att ta in en mittback på lån men någon Christian Eriksen ser det inte ut att bli.

I andra nyheter har tid och datum för den fjärde omgången i FA-cupen spikats.

Young väljer Inter, nobbar United

Dagens stora snackis är Ashley Young. Det var i tisdags kväll som det började spekuleras om att ytterbacken skulle flytta till Inter. Då Young sitter på utgående kontrakt är han nu fri att förhandla med utländska klubbar för en övergång i sommar.

Nu menar Simon Stone – som sällan uttalar sig utan att ha torrt om fötterna – på BBC att Young har bestämt sig för att flytta till Italien. Övergången ska genomföras senast i sommar men det verkar finnas en vilja hos både Young och Inter om en övergång redan i januari. För att så ska bli fallet krävs att United accepterar en försäljning, för en i så fall förmodat liten övergångssumma.

Enligt Sky Sports ska United ha erbjudit Young en kontraktsförlängning om ett år men erbjudandet ska ha nobbats. Även Gianlucadimarzio.com menar att Young har nobbat ett erbjudande från United.

Huruvida United verkligen har erbjudit Young ett kontrakt ska vi låta vara osagt. Att han kommer att flytta till Inter förefaller emellertid vara mycket troligt.

Mittback på lån

I en så kallad exklusiv artikel påstår Manchester Evening News att United överväger att ta in en mittback på lån i januari. Detta till följd av Harry Maguires höftskada.

Något förslag på vem mittbacken skulle vara kommer den sällan trovärdiga tidningen inte med i en artikel väldigt tunn på detaljer.

Ingen Eriksen

Manchester United har, enligt Sky Sports, bestämt sig för att inte göra något försök att värva Christian Eriksen i januari. Eriksen är fri att lämna Tottenham i sommar och förefaller ha siktet inställt på en flytt till en icke-engelsk klubb.

Tid och datum för fjärde omgången

I FA-cupens fjärde omgång kommer omspelsvinnaren mellan Tranmere Rovers och Watford möta omspelsvinnaren mellan Manchester United och Wolverhampton Wanderers. Trots att varken hemmalag eller bortalag är bekräftat har BT Sport bestämt sig för att sända matchen.

Därmed bekräftas också att matchen kommer att spelas söndagen den 26 januari med avspark klockan 16.00. Huruvida United spelar då bestäms på onsdag nästa vecka.