Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alex Fojticek och Max Taylor till Stalybridge Celtic

Embed from Getty Images

Lånekarusellen börjar få upp farten. Lagom till helgen meddelade Stalybridge Celtic att två av Manchester Uniteds reservlagsspelare kommer att representera klubben resten av säsongen. Det handlar om målvakten Alex Fojticek och försvarsspelaren Max Taylor.

Det var i tisdags som vi rapporterade att Manchester Uniteds reservlagsmålvakt Alex Fojticek hade återvänt till klubben efter ett halvår i Stalybridge Celtic. Nu, några dagar senare, meddelar klubben att den 19-årige slovaken återvänder till klubben på ett låneavtal som sträcker sig över återstående del av säsongen. Fojticek hann spela 29 matcher för Stalybridge före nyår och höll nollan i sju av dessa. Huruvida Fojticek kan eller ska fortsätta dubblera med Manchester Uniteds reserver framgår inte, men det troliga är att Neil Woods mannar spelar av vårsäsongen med kvarvarande målvaktsbesättning.

Stalybridge slog två flugor i en lånesmäll och plockade även in Max Taylor, något man tweetade ut minuterna efter att man berättat att Fojticek var klar. Även för Taylors del handlar det om ett lån för återstoden av säsongen. Det är första gången under karriären som Taylor går på lån och hans första chans att få spela seniorfotboll. Taylor, som i september åter kunde börja träna efter att ha behandlats för cancer, fanns med på bänken borta mot Astana men fick ingen speltid. I höst har det blivit fyra framträdanden i reservlagsligan och ett i EFL Trophy. Taylor trivs bäst som mittback och fyller 20 år just idag.

Även Manchester United har bekräftat utlåningarna på sin hemsida. 

Vi önskar Alex och Max lycka till i Stalybridge Celtic!