Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Norwich City 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United såg till att städa av Norwich City på Old Trafford med klara 4-0. Marcus Rashford hade stor lekstuga och gjorde lite som ha ville med motståndarförsvaret, vilket resulterade i både hans 13:e och 14:e ligamål. I övrigt fick vi se en återuppstådd Juan Mata, som bland annat bidrog med två assist.

Allt som allt fick vi se en av de bättre insatserna för säsongen från United. Kontrollerat från start till mål med flertalet målchanser skapade. Vi bör givetvis ta med att det var tabelljumbon vi mötte, men det har inte varit någon poänggaranti innan, vilket förlusten mot Watford i december vittnade om.

Till sist fick även Mason Greenwood komma in. Och självklart gjorde han mål!

Bra dag på jobbet

Vi var många som höjde på ögonbrynen när både Andreas Pereira och Juan Mata fick plats i startelvan inför matchen. Oj, så fel vi hade. Åtminstone med den sistnämnda. För Mata var en av de mest lysande anledningarna till att United kunde vinna den här matchen så pass komfortabelt som man gjorde. Kreativitet, spelförståelse och smarta löpningar var bara några av de egenskaper som spanjoren bidrog med. Utöver de två målgivande passningarna, så klart. All cred till honom.

Om vi tar det hela från början så var detta en sån där ovanlig match där United tog tag i taktpinnen direkt, och sedan höll fast vid den. En konstant press med snabba återerövringar tillät ytterst sällan Norwich att ta sig nära Uniteds straffområde. Och när de väl gjorde det stod David De Gea för en vass räddning.

Embed from Getty Images

När Mata vackert hade spelat fram Rashford till 1-0, via ett precist inlägg, kändes de tre poängen aldrig ens hotade. Något vi inte direkt är bortskämda med den här säsongen. Rashford spelade sedan fram Brandon Williams som blev fälld, och placerade därmed in 2-0 från straffpunkten. Bara några minuter senare kunde Anthony Martial nicka in trean mitt framför mål. Vem som slog inlägget? Mata, så klart. Och det efter en ”hörnvariant” (sjukt nog).

Sedan började Ole Gunnar Solskjaer plocka av belastade spelare, så som de båda målskyttarna, inför onsdagens FA-cupretur mot Wolves på Old Trafford. Detta gav Mason Greenwood ytterligare speltid, och ytterligare målrassel. Som vi börjar vänja oss vid nu ryckte han åt sidan och placerade in bollen vid Tim Kruls vänstra stolpe, med vänsterfoten. Detta utanför straffområdet.

Rashord har tagit klivet

Efter att United valde att sälja Romelu Lukaku i somras var det av yppersta vikt att någon annan tog över målskyttet. Det har visat sig bli Marcus Rashford. Engelsmannen har redan nu stått för 14 mål, vilket i sig är fler än de 12 som belgaren stod för under hela förra säsongen.

Embed from Getty Images

Uniteds nummer tio har i mångt och mycket burit Uniteds anfallsspel på sina axlar under säsonger, och i matchen mot Norwich gjorde han lite som han ville. När han inte surrade upp ytterbackar så gjorde han mål eller låg bakom en straffspark. Han har sannerligen tagit det där klivet som vi supportrar väntat på nu. Och SOM det behövdes.

Nästa delmål bör utan tvekan vara att nå upp till 20 ligamål, en gräns som per automatik definierar de bästa målskyttarna. Och Rashford är snart där.