Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Då blir han exceptionell

Embed from Getty Images

Lördagen den 11 januari tog United 2020-talets första seger. Efter tre mindre lyckade insatser satt spelet helt plötsligt mer eller mindre perfekt, och United dominerade Norwich från första stund ända till en bra bit efter man hade säkrat en stabil 4-0-ledning.

Dagens dagen efter kommer till er direkt från centrala Manchester, där en nöjd ledningsgrupp för Muss hade nöjet att få bevittna den fina insatsen från spelare som Marcus Rashford, Juan Mata och Brandon Williams. Som sades i snackisarna, United städade tämligen enkelt av Norwich, och trots att Norwich ligger i botten av tabellen och dessutom saknade sin bästa spelare i Teemu Pukki så skall vi ändå se det som en positiv insats värd att uppmärksamma. Man gör inte 4-0 på en Premier League-motståndare utan att ha gjort någonting bra, det gäller att ta tillvara på de ytor man får.

Och som United gjorde det. Juan Mata spelade fram till mål som att han gjorde det dagligen, istället var det faktiskt hans två första framspelningar i ligan den här säsongen. Rashford fortsatte vara Rashford (14 ligamål nu vilket placerar honom som delad tvåa i skytteligan), och även om Anthony Martial från läktarplats inte imponerade i spelet felvänd så fick han ändå göra målet som gav 3-0, vilket var väldigt skönt då det gjorde att Solskjaer tidigt kunde byta ut och vila Rashford exempelvis.

Och ja, Mason Greenwood då. Han hoppade så klart in, och så klart gjorde han mål med sin vänsterfot. På två starter och femton inhopp i ligan har han sammanlagt spelat 415 minuter Premier League-fotboll den här säsongen. På dessa minuter har han gjort fyra mål, alltså ett mål var 104:e minut. Oerhört imponerande.

En annan som måste nämnas är vänsterback Williams, som återigen fick starta och i mina ögon var bäst på plan. Ja, han borde nog gjort mål när han istället sköt långt över, men han fixade straffen där Rashford gjorde 2-0 och dominerade sin vänsterkant totalt, både offensivt och defensivt.

Sammantaget var det ett nöjt Old Trafford som bevittnade vad som hände, och en bättre uppladdning inför omspelet mot Wolves på onsdag kunde varken publiken eller laget knappast fått.

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

Efter matchen mötte Ole Gunnar Solskjaer som vanligt pressen, detta är vad han hade att säga.

  • Mata var excellent. När vi får honom rättvänd är han livsfarlig, och idag hittade vi honom oftare än tidigare.
  • Attityden och intensiteten var rätt idag.
  • Ytterligare en excellent insats från Brandon Williams. Attityden han visar är en förebild för alla som vill bli proffs.
  • Riktigt starkt att Rashford redan nått 200 matcher för Manchester United, och hans två mål var ett oerhört bra sätt att fira det på. Osäkert hur hans status är inför onsdag, men Solskjaer känner att han kanske behöver vila honom snart.
  • Gällande Mason Greenwood och hans mål så förväntar sig Solskjaer att han träffar mål när han skjuter, och norrmannen är förtjust över att han har tre anfallare som gör mål idag.
  • Ashley Young var inte frisk, enligt Solskjaer. Ingen kommentar om Inter-ryktena.
  • Solskjaer hörde läktarsångerna om Ed Woodward. Han tror inte att spelarna påverkades, men han hörde det. Solskjaers svar var att klubben måste hålla ihop och vara enade. Klubben är en familj och Solskjaer känner att han backas av ägarna och Ed, så för honom är det viktiga att alla håller ihop.

Se presskonferensen i sin helhet här.