Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1-0

Omspelet mot Wolverhampton Wanderers blev till en lycklig historia där Manchester United vann med 1-0 efter ett fint mål av en pånyttfödd Juan Mata. Nu är man vidare till den fjärde omgången.

Vidare i FA-Cupen

Det var tajta och snåla två matcher mot ett Wolverhampton som är ett bra fotbollslag, och framförallt är man det mot bättre lag. Det har de visat mot United då de sedan uppflyttningen inför förra säsongen inte har förlorat en enda gång mot United. Förrän nu.

Det var ingen sprakande tillställning det bjöds på och det finns fortfarande många frågetecken kvar för Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United som kom till spel med en stark elva. David de Gea och Marcus Rashford är egentligen de enda två som utan tvekan går in i normal startelva som lämnades utanför.

I många perioder av matchen var det ett väldigt stillastående Manchester United där Nemanja Matic fick styra alldeles för mycket av spelet, vilket blir till ett problem då det går lite för långsamt. Det var samarbetet mellan Matic och Fred som var det som inte riktigt fungerade och det kommer bli en svår nöt att knäcka för ledarteamet inför matchen mot Liverpool. Fred var tillbaka i gamla synder där han tog för sig väldigt mycket, men var otroligt slarvig och tappade väldigt mycket boll. Det var ren flax att inte Wolverhampton ledde med 1-0 tidigt under matchen efter att Fred slarvat och tappat boll enkelt.

Däremot har jag inte mycket att klaga på när det gäller backlinjen. En Adama Traore i fint slag och Raul Jimenez som är en av ligans allra bästa anfallare skapade inte mycket av värde mot United. Där vill jag framförallt berömma Victor Lindelöf, som såg ut att ha ett sån där match där han bara har bestämt att sig att inte en jävel ska över bron. Brandon Williams till höger är en otroligt fin spelare, och förtjänar all beröm och all hype han bara kan få. Men återigen. Låt oss ta det försiktigt med honom. Han kommer få sin tid att spela regelbundet vecka ut och vecka in.

Embed from Getty Images

Det stora orosmolnet efter matchen är skadan på Marcus Rashford. Hur allvarlig är den? Han måste vara med de närmsta veckorna om en topp fyra placering i ligan ska gälla och om ett avancemang till den femte rundan av FA-Cupen ska leva.

Juan Mata?

Embed from Getty Images

Juan Mata – Vad hände där? En formtopp som jag inte kunde se framför mig. Han var väldigt fin mot Norwich och dominerande den matchen på ett bra sätt. Nu mot ett bättre motstånd fanns det farhågor att långsamhet återigen skulle synas av försvararna i Wolverhampton. Men han visade upp att han är en toppform och vilket fint mål det var. Rashford håller undan en försvarare, Martial likaså och fransmannen vänder upp, frispelar Mata som enkelt chippar in bollen bakom Ruddy. Det vi har fått se den senaste tiden är glimtar av den gamla Mata.

Vilka möter United?

Söndag den 26:e februari, om cirka en och en halv vecka ska Manchester United spela bortamatch i FA-Cupens fjärde omgång. Men mot vilka? United lottades mot Tranmere eller Watford som under tisdagen skulle spela omspel, men på grund av regnsjuk plan blev inte så fallet. Det ska också sägas att det var samma plan som Uniteds damer skulle spela på i helgen, som blev inställd av samma skäl. Man kan tycka att det borde finnas någon form av reservarena? Nu kommer det mötet istället spelas torsdagen den 23:e februari, alltså tre dagar före mötet i den fjärde omgången.

Helt galet att det kan tillåtas, men det vi vet är att engelsk fotboll inte bryr sig nämnvärt om supportrar. Ska Uniteds supportrar åka till Liverpool eller London? En otrolig skillnad, och ändå kommer tusentals göra exakt den resan 26:e februari.