Träningsläger inställt; Cupmotstånd dröjer; Fler United-spelare till Inter?

Dagens nyhetssvep bjuder på en blandad kompott. Först och främst får vi veta att United väljer att ställa in sitt planerade mini-träningsläger efter oroligheterna i Mellanöstern. Fortsättningsvis kan vi även läsa att cupmotstånd, vid avancemang mot Wolverhampton, dröjer.

I övrigt dyker ett och annat transferrykte upp – av blandad trovärdighet.

Träningsläger inställt efter oroligheter

Efter Uniteds ligamöte med Wolverhampton den 1 februari dröjer det hela 15 dagar innan nästa drabbning väntar. Tanken var då att truppen skulle åka på träningsläger till värmen. Närmare bestämt Qatar. Så blir nu inte fallet efter oroligheterna i Mellanöstern. Solskjaer har sagt följande i frågan, enligt bland annat The Guardian:

”Om det är någonting som oroar mig så är det inte på fotbollsplanen. Det finns andra saker som oroar mig mer än fotboll. Vi tittade på Mellanöstern, men det kommer definitivt inte att hända. Jag kommer ge dem några dagar ledigt. Jag vet inte var de alla kommer att sprida ut sig, men vi kommer att stanna i Eurpopa.”

Längre väntan på cupmotstånd

Under onsdagskvällen tar Manchester United emot Wolverhampton i FA-cupens omspel. Detta då huvudmötet slutade oavgjort, 0-0, på Molineux Stadium. Det är sedan tidigare redan lottat vilka vinnarna får möta i nästa omgång, där det visade sig att antingen Watford eller Tranmere Rovers står för motståndet på bortaplan.

Den matchen skulle egentligen ha spelats igår, men fick skjutas fram då väderförhållandet inte var hållbart för spel. Matchen ska istället spelas den 23 januari. Detta är endast tre dagar innan den fjärde omgången, där alltså United eller Wolves väntar.

Ytterligare United-spelare till Inter?

Ashley Young har under januarifönstret ryktats vara nära en flytt till den italienska ligatvåan Inter. Hur det blir med detta är fortsatt oklart. Framförallt då Milano-klubben ska vara allt närmre en värvning av Romas ytterback Leonardo Spinazzola.

Men, nu var det faktiskt inte United-kaptenen som detta rykte skulle handla om. Enligt den normalt sett väldigt trovärdige Fabrizio Romano ska Tahith Chongs agent ha träffat Inters representanter under gårdagen. Den 20-åriga yttermittfältarens kontrakt med United går ut i sommar och han är därmed fri att förhandla med andra klubbar. Sedan i somras har Inter redan värvat Romelu Lukaku och Alexis Sanchez (lån) från United.

Lingard erbjuds till Milan

Nå, vi ska först och främst nämna att detta bör tas med en nypa salt. Källan, alltså Tancredi Palmeri, har ett förflutet av väldigt spridda skurar när det kommer till transferrykten. Det han hävdar den här gången är att Uniteds offensiva mittfältare, Jesse Lingard, ska ha blivit erbjuden till AC Milan. Han avslutar sin tweet med att säga att United skulle vara positiva till att göra sig av med honom.

Det bör även tilläggas att Lingard nyligen har bytt agent. Till vem? Jo, ingen mindre än Mino Raiola.

Pogba i samtal med dubbla klubbar

När vi ändå är inne på källor av mindre trovärdighet kan vi lika gärna slänga in ett rykte från tyska Sky. De menar att Paul Pogbas agent, Mino Raiola, för samtal med två klubbar: Real Madrid och Juventus. Varken spelare, klubbar eller agent har någon form av tysk koppling, så vi gör bäst i att suga åt oss detta med en skälig dos av försiktighet.

Sky Germany menar att Pogba vill lämna klubben i sommar och att kontraktet med United inte kommer att förlängas. Och visst känns inte det i sig helt otänkbart, det måste sägas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS