Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Ashley Young lämnar

Inför söndagens match höll Ole Gunnar Solskjaer som brukligt en presskonferens. Det blir lite prat om Liverpool och för mycket prat om Anfield. Men framförallt blev den stora nyheten att Solskjaer bekräftar att lagkaptenen Ashley Young lämnar klubben.

Det bekräftades också att Harry Maguire blir ny kapten och det har vi gjort en separat artikel om, som ni hittar här. I den avslutande delen av den här texten blir det ett gammalt hederligt nyhetssvep.

…om Ashley Young

”För att vara rättvis, jag tror det var för Ashley. Han är 35 i sommar och om han får ett tvåårskontrakt någon annanstans är det upp till honom att ta det. Vi var beredda att ge honom det, han har varit fin tjänare och kapten. Han har vunnit troféer, ligacuper, men vi har spelare som är på väg upp och om Ashleys huvud och tanke är någon annanstans, så varför inte nu?” 

…om en ersättare till Ashley Young

”Timothy (Fosu-Mensah) är tillbaka, han är högerback och har spelat i Holland som högerback vid en ålder av 19. Vi vill ha honom tillbaka, Diogo (Dalot) är frisk, ytterpositionerna är helt okej”. 

…om Bruno Fernandes

”Jag kommer inte prata om lag som tillhör andra klubbar. I nuläget fokuserar vi på det laget vi har”.

…om Rashfords skada

”Precis som med Harry Maguire för några veckor sedan kan jag inte säga något nu. Vi kommer självklart ge honom den tiden han behöver för, och vi ska göra några koll med honom under dagen. Igår var en återhämtningsdag, jag kommer inte hålla andan och jag kommer förmodligen tycka att han inte kommer vara redo. Det är 48 timmar, låt oss se”. 

…om Liverpool

”Vi kommer behöva en väldigt bra prestation för att åka dit och vinna, men vi vann mot City förra månaden och vi hade matchen PSG. Man behöver komma till en högre nivå när åker till bortamatcher mot lag som är i toppen av ligan. De två senaste insatserna på Old Trafford har vi kryssat två gånger och varit nära att vinna bägge matcherna, och det kommer ge oss mycket tro och vi presterar på topp har vi chans att vinna”.

…om publiken på Anfield

”Jag har varit med om både vinster och förluster på Anfield. Som spelare måste du se framemot de här, det är en fantastiskt utmaning för våra spelare att möta ligaledarna. Vi har gjort det bra de senaste matcherna på bortaplan, men Anfield är en annan sak. Du kan vara förberedd på att njuta av det, men det kan också vara en hotfull plats. Vi måste förbereda oss så bra som möjligt och för en del av de yngre är det första gången på Anfield”.

…om riskerna med Anfield

”Inga farhågor om säkerheten. Självklart kommer de försöka vara hotfulla mot oss, men så länge vi är inom våra gränser. Jag har suttit i bussen vid Anfield och andra europeiska arenor och var man än kommer står folk och skriker. Det är en del av spelet”. 

…om Brandon Williams disciplin

”Ser det ut som att jag behöver prata med honom? Jag tycker han har varit outstanding. Varenda utmaning han haft framför sig har han tacklat. Han är bara 19, han ar spelar 10 eller 11 matcher från start, men han påminner mig så mycket i mentaliteten om Gary Neville. Jag tror han kommer njuta av att åka till Anfield, om vi säger på det sättet”. 

…om vilket ligans bästa lag är

”Sanningen är i ligatabellen. Liverpool har varit det bästa laget i ligan, men när City spelar ut. De är två olika lag, två bra lag som de har visat de senaste åren. Man City ger en utmaning än vad Liverpool gör, det är två väldigt olika sätt att spela fotboll på”. 

…om det kan gå lika långt för United att vinna ligatiteln som Liverpool

”Vi jobbar hårt för att det inte ska kunna hända och låt det vara en lektion för oss. Vi kan inte gå ytterligare 24 år utan att vinna ligatiteln. Jag tror på den här klubben, vi kommer komma dit”.

…om att Klopp sagt att United bara försvarar

”Jag tror inte att det är en anklagelse, jag tar det som ett komplimang att vi har försvarat väldigt bra. När motståndarnas manager är frustrerade är det ett bra betyg att våra pojkar gjort det bra. Jag tycker att vi har varit närmast att vinna bägge matcherna, så jag vet inte vad problemet har varit”. 

…om att Uniteds fronttrio gjort fler mål än Liverpools dito

”Fronttrean hos dem har spelat ihop i många år, i många säsonger nu. Man kan se i rörelsen, förståelsen och vi hoppas att vår fronttrea kommer ha den förståelsen. Jag tror bara att jag har startat dem ihop en gång i Premier League, så vi har en bit att gå när det gäller förståelsen, men de gjorde fyra mål den matchen. Jag tror på våra och vi kommer få se mycket av dem i framtiden. Liverpool har gjort fler mål än oss utanför fronttrean, så jag kommer inte säga att våra är bättre eller att deras är bättre. Söndagens match är en enskild händelse”.

…om framtiden för strikerpositionen

”Vi kan se de tre, ge de långa kontrakt och jag se dem tre utvecklas till en väldigt spännande fronttrea. Jag var här när Ronaldo, Tevez och Tevez. Det är vad man vill som supporter och manager, uttrycka sig själv, skapa rädsla för försvararna, men vi har Daniel James här också och jag är väldigt glad över det”. 

Den här delen av presskonferensen finns ännu inte ute i rörligt format. Håll koll på MUTV och Manchester Uniteds Youtubekanal under dagen.

Den andra delen av presskonferensen är det embargo på och den kan ses från och med 23:30 på lördagskvällen.

United överens med Bruno Fernandes och Youngs prislapp

Som vi nämnde i gårdagens nyhetssvep ska Manchester United vara överens med Bruno Fernandes om de personliga villkoren och det här är egentligen bara att vi slänger in ytterligare en källa i leken. Det är The Times som menar att United ännu inte kommit överens om prislappen på Fernandes  med Sporing och det riskerar att dra ut på tiden.

I samma artikel går nämner också The Times att Ashley Young under dagen är på läkarundersökning i Milano för en flytt till Inter, som Solskjaer bekräftade på presskonferensen. Man menar också att prislappen på Young ligger på ynkliga 1,3 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Boubakary Soumare kopplas ihop med United

Soumare är en 20-årig mittfältare som just nu tillhör den franska klubben Lille. Nu menar Sky Sports att Manchester United och Chelsea kommer att kriga för hans signatur. Soumare har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt hos Lille, men numera ganska otrovärdiga Sky Sports menar att Soumare kommer att skriva på för någon av klubbarna innan januari månads slut.

Han benämns som en spelare som liknar Paul Pogba i spelstilen och han beräknas kosta ungefär 40 miljoner pund.

Embed from Getty Images