Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Tottenham 3-0

United gjorde processen kort med fjolårets ärkerival Tottenham och tog en övertygande seger i Women’s Super League. Slutresultatet skrevs till 3-0 på ett dimmigt Leigh Sports Village efter två mål av lagkapten Katie Zelem och ett av Jess Sigsworth, och innebär att United nu huserar på en fjärdeplats i ligatabellen.

Sin vana trogen inledde Casey Stoneys gäng i ett rasande tempo. Spurs hade redan från start problem att hänga med, och Uniteds mittfältstrio Zelem, Galton och Groenen styrde och ställde medan bortalaget mest jagade boll. United hade ett par bra lägen att ta ledningen i matchen men Spurs höll undan, och tvingade istället Mary Earps till en bra räddning med cirka halvtimmen spelad.

United fortsatte pressa bortalaget, och både Zelem och Jane Ross hade varsin riktigt bra möjlighet att spräcka Tottenhams nolla. Morgan i Spursmålet höll sig dock på tårna och räddade båda gångerna. Första halvlek slutade med att Kirsty Smith tagit en taktisk frispark och förhindrat en omställning för bortalaget.

Andra halvlek fortsatte i samma anda som första. United pressade och Spurs höll undan, men Sigsworth, Galton och Groenen hotade hela tiden med farliga crossbollar som fick avvärjas av Tottenhamförsvaret. Efter att Tottenham bränt ett jätteläge att inleda dagens målskörd gick turen istället till United, som efter oegentligheter i Spurs straffområde tilldelades en straff.

Katie Zelem tog i vanlig ordning hand om straffen utan några konstigheter, och en bredsida senare stod det 1-0. Kort därefter bytte Stoney ut Jane Ross till förmån för Kirsty Hanson. Med timmen spelad assisterade Zelem sin mittfältskollega Jess Sigsworth med en hörna, som Sigs förvaltade väl och 2-0 var ett faktum. Tottenham var nära en reducering nästan direkt på avsparken då ett långskott rungade rakt in i ribban över Mary Earps. Men nära skjuter ingen Scouser, och Spurs förblev mållösa.

I minut 70 fick Ella Toone och Martha Harris äntra scenen på bekostnad av Millie Turner och Jackie Groenen, och matchen fick ytterligare ett par intressanta minuter i sitt slutskede. Zelem svepte in en frispark och stod därmed för sitt femte mål för säsongen, och Ella Toone fick syna det röda kortet efter konflikt med ett par Tottenhamspelare.

Nästa match spelas lördag den 25 januari då man tar emot Manchester City i FA-cupen, hemma på Leigh Sports Village.