Romero i bilolycka; Neville i attack; Rashfords skada; Ingen Alexis

En händelsefylld måndag har vi haft, på gott och ont. Sergio Romero har krockat med sin bil, men ser ut att ha klarat sig utan skador. Vidare pratar vi om Gary Nevilles attack, Rashfords skada, att Alexis inte kan återkallas, Uniteds intresse av Jude Bellingham samt minns Sir Matt Busby lite extra.

Romero i bilolycka

Manchester Uniteds reservmålvakt Sergio Romero ser ut att ha klarat sig oskadd från en bilolycka i närheten av träningsanläggningen Carrington tidigare idag, rapporterar ett flertal engelska tidningar, däribland Manchester Evening News, och klubben har till journalisterna bekräftat att det var Romero som var inblandad i olyckan.

Inga andra bilar skall ha varit involverade, och Romero skall som sagt ha klarat sig oskadd. Som ni ser i bilderna från Manchester Evening News är bilen dock väldigt illa tilltygad.

Gary Neville till attack mot Woodward

Gary Neville var, milt uttryckt, inte nöjd efter gårdagens match. I podcasten The Gary Neville Podcast, som finns där poddar finns, ifrågasatte han på allvar om Ed Woodward borde vara kvar i sin position.

”Jag kan inte förstå att investeringarna som har gjorts i truppen under de senaste fem, sex, sju åren och du hamnar med det ute på planen. Jag kan inte förstå det.

”Jag såg en statistik för två veckor sedan att United har världens näst högsta lönekostnad. Och det är laget du har, det är truppen de har. Det är oförlåtligt. Det är det verkligen.

”Jag kan inte ändra ägarskapet i Manchester United, det kan ingen. Men… Jag försöker verkligen förstå varför ägarna har fortsatt att lita på att den ledningsgruppen ska övervaka byggandet av ett Premier League-vinnande lag sedan Sir Alex lämnade.

”För om du inte förlorar jobbet när du i grund och botten har varit ansvarig för de investeringarna, den lönekostnaden och satt ut det laget på planen måste jag säga att något är riktigt fel.

Det finns verklig talang i den verkställande gruppen. De kan skapa inkomster, de kan göra saker som, för att vara ärlig, kommer hjälpa klubben. Men i termer av vad klubben behövt göra i ett antal år nu, de senaste två, tre åren, är att sätta de som är bäst i klassen vad gäller fotboll i klubben och de gör det inte. De gör inte det och det är en röra.

Och de behöver lösa det snabbt. Och det som borde chockera ägarna mer än något är att se det sista minuten-målet. De borde ha det på spelandes om och om igen varje dag i sitt kontor i USA, Liverpools fans sjungades ’We shall not be moved'”.

Enligt James Ducker på The Telegraph är Woodward den högst betalda direktören i Premier League, med en årslön på 3,16 miljoner pund förra säsongen.

Rashfords skada

Nyheten kom under matchen igår, och vi skrev om det i matchdagsbloggen redan då, men som ni säkert sett kommer alltså Marcus Rashford att vara borta från spel i ett par månader.

Dubbla stressfrakfturer i ryggen är vad det handlar om, och när Ole Gunnar Solskjaer pratade med Uniteds officiella hemsida sa han att det normalt sett handlar om sex veckor, plus rehab i frånvaro. Så vi får räkna med minst två månaders bortavaro, eventuellt något längre tid.

Ingen klausul om återkallelse

I och med Marcus Rashfords skada är Uniteds anfall i kris. Simon Stone på BBC har twittrat om (och till exempel The Telegraph skrivit artikel om det) att Alexis Sanchez inte skall vara aktuell, då United inte förhandlade in någon klausul om att klubben kan återkalla honom under säsongen.

Skall man tolka in en ton i Stones tweet får man väl säga att den minst sagt är saltig, att United varit dumma som inte inkluderat en sådan klausul.

Alex Shaw från ESPN påminner oss dock om vem det är vi pratar om. Alexis har under sin tid i Inter medverkat i sex matcher (varav blott tre från start), gjort ett mål, blivit utvisad i samma match som han gjorde mål och sedan varit skadad mellan oktober och januari.

De brittiska journalisterna kanske skall sitta ner i båten här, det är snarare så att Inter är snälla mot United som tog honom så att United inte behöver ha Alexis i truppen och betala hela hans enorma lön den här säsongen.

Ornstein om Bellingham

I den här Athletic-artikeln skriver David Ornstein ett stycke om Uniteds jakt på Birminghams Jude Bellingham.

Enligt Ornstein vill United väldigt gärna löpa loss Bellingham, och skall ha skickat Mike Phelan att titta på Birminghams match mot West Bromwich i december. De 25 miljoner pund som Birmingham vill ha kan dock vara ett problem, liksom att Bellingham skall vara motvillig till att flytta ner till ett U23-lag när han nu får seniorfotboll i The Championship.

26 år sedan Matt Busby dog

Avslutningsvis skickar vi en tanke till Matt Busby, som dog för 26 år sedan idag.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS