Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford ”får den tid han behöver”; Dagens Bruno; Två talanger på väg

Embed from Getty Images

Det är matchdag och vi betar av det viktigaste i nyhetsväg innan kvällens möte med Burnley på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer ville på gårdagens presskonferens inte spekulera i hur lång Marcus Rashfords konvalescens blir, men då dörren uppenbarligen inte är stängd då det gäller nyförvärv så lär den bli rätt lång. Utöver det som sades på presskonferensen rapporterar vi också om spelare som påstås lämna och ansluta, bland annat två talanger.

Solskjaer om Rashfords skada

Den andra delen av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför mötet med Burnley släpptes sent igår kväll. Under den fick Solskjaer, av förklarliga skäl, frågor om Marcus Rashford och hans skada.

  • Han (Solskjaer) sätter alltid lagets intressen före de egna intressena.
  • Rashford undersöktes efter senaste mötet med Burnley och fick veta att han skulle vilas mot Wolverhampton i cupen. Spelaren insisterade att han var frisk nog att spela en halvtimme om så behövdes.
  • Det medicinska teamet är bra och ska inte lastas.
  • ”Någon” måste kliva fram och ta ansvar. Kan bli en värvning under transferfönstret, men spelare som redan finns i truppen är den bästa lösningen. De är mer redo.
  • Solskjaer poängterar att man såg sig omkring efter anfallsspelare när Lukaku och Sánchez lämnade, men rätt spelare till rätt pris fanns inte att tillgå.
  • Det att man inte tog in någon ersättare har gett Rashford, Martial och Greenwood chanser som de förvaltat väl.
  • Rashford kommer att vara borta ”några månader” men Solskjaer backade undan mer specifika svar på frågan om hur lång frånvaron blir.
  • Viktigt att använda sunt förnuft på marknaden och inte betala överpriser. Klubben måste kontrollera marknaden, inte agenterna.

 

Bruno allt närmare (igen)

Vinterns stora transfersaga, den om Bruno Fernandes, rullar vidare. Igår rapporterade Daily Mirror att United innan veckan är slut kan landa en övergång och att den isåfall skulle vara värd 55 miljoner pund. Orsaken till det lite låsta läget klubbarna emellan sägs vara att det rått delade meningar kring hur mycket Fernandes verkligen är värd. United ska ha rört sig i trakterna kring 40 miljoner pund medan Sporting Lissabon nu verkar gå med på en summa som är dryga sju miljoner högre, med en del bonusar inbakade. Sporting hade ursprungligen tänkt sig 60 miljoner pund, men Mirror menar att källor i Portugal nu uppger att man kommer att få nöja sig med mindre.

Mirror uppger inte sina källor och är i normala fall inte att betrakta som de mest pålitliga, varför vi förstås tar nyheten med en skopa salt. Å andra sidan är Fernandesspåret att betrakta som allt annat än dött.

En portugisisk källa som skyltar med uppgifter under onsdagen är A Bola. De menar att Fernandes kommer att kosta 55 miljoner euro och att det finns ytterligare 10 miljoner att hämta på sikt för Sporting.

Embed from Getty Images

Rojo återvänder hem?

En spelare som nämnts som en potentiell del av en Bruno Fernandes-affär är Marcos Rojo. Argentinaren har länge ryktats bort från United och på senare tid har det talats om att använda mittbacken som delbetalning till Sporting Lissabon. Ska man tro Sport Witness, som refererar till TNT Sports och El Dia, så är det mer sannolikt att Rojo flyttar hem till Argentina. Estudiantes, Rojos moderklubb, ska vara intresserade av en övergång i januari. Rojo ska ha träffat klubbchefen Juan Sebastian Veron och coachen Gabriel Milito under sin vistelse i Argentina kring jul och enligt källorna ska situationen vara ”komplicerad” men också att det finns ”försiktig optimism” kring att en övergång skulle gå att genomföra.

Källorna menar att United anser sig behöva sin försvarsspelare, något som känns som ett synnerligen märkligt argument sett till den ringa speltid Rojo fått i år.

Embed from Getty Images

Chong i samtal med Inter

Är det något Manchester United gör denna säsong är det att släppa spelare till Inter. Ashley Young blev förra veckan den tredje spelaren att ansluta till Milanoklubben denna säsong och ska man tro källor i Italien kan Tahith Chong mycket väl bli den fjärde. Holländarens kontrakt går ut i sommar, vilket gör att han nu får diskutera med andra klubbar. Det ska han, enligt Football Italia, ha gjort med Inter. Chong ska vara erbjuden ett femårskontrakt med Inter och har också ryktats intressera Juventus.

Talanger på inkommande?

Lite kring spelare på väg in då, kanske? Enligt Graeme Bailey, till vardags skribent för bland annat Mirror, är Sunderlands 16-årige vänsterback Logan Pye vara på väg till United. Pye har spelat nio matcher i ett minst sagt krisande Sunderland i juniorligan denna säsong och står noterad för en framspelning.

En annan talang som fortsatt sägs intressera United är Jude Bellingham. Enligt SkySports så ska United vara villiga att betala uppemot 30 miljoner pund för spelaren som bland annat sägs intressera Borussia Dortmund, Barcelona, Bayern München och Liverpool. Bellingham fyller 17 i sommar och kan först då skriva på sitt första proffskontrakt.

Scouter på plats i Frankrike

Avslutningsvis så kan vi nämna att French Football rapporterar att United ska ha haft scouter på plats för att följa Lyons anfallare Moussa Dembélé och Lilles mittfältare Boubakary Soumaré när de bägge klubbarna möttes i franska ligacupen. Bägge spelarna har ryktats till United tidigare, men att United har scouter på plats på matcher runt om i Europa får ses som en ickeskräll.