Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: Akutvärva nu

En vädjan om akutvärvningar och ett försvarstal för Ole Gunnar Solskjaer, det är vad som bjuds på i veckans Mike Phelan’s Shorts.

Akutvärva – nu

Att Manchester Uniteds trupp inte håller måttet för de mål som klubben skall ha är det nog få som säger emot, möjligen några som inte sett United spela.

I och med förlusten mot Burnley aktualiserades hur mycket United faktiskt är i behov av att värva, något som till och med Andy Goldstein som bland annat jobbar för MUTV (och därmed skall följa Klubblinjen och aldrig kritisera någonting i United) gick ut stenhårt med i Talksport.

Goldstein efterlyser alltså fyra, fem värvningar under den sista veckan för att mer eller mindre rädda United från avgrunden, och jag kan bara hålla med honom. Det här är inte tiden för att spara in och tänka på marknaden framöver, det här är tiden för att rädda Manchester Uniteds framtid. Alla farhågor som pratades om när Glazer tog över för 15 år sedan har slagit in. Att det tog 15 år visar bara hur välskött United var fram tills dess, numera är klubben någonting som det skrattas åt, vilket måste adresseras av Glazers och Woodward nu om man är seriösa. Annars kommer vi få vänja oss vid att United är vad Everton var under Moyes, ett lag som blir glada om de når topp fyra en gång.

Solskjaer

Jag skrev mycket om det i gårdagens dagen efter-rapport, men jag känner ett behov av att säga det igen. Det finns minst sagt delade meningar kring Ole Gunnar Solskjaer. Många, även här på Muss redaktion, har tröttnat och vill se en annan tränare få chansen. Jag kan inte säga att jag inte förstår dem, men vill vi verkligen göra så mot Solskjaer?

Vill vi ta in en klubblegendar som tränare, se hur klubbledningen fortsätter ignorera truppens basala behov – och sen skälla på tränaren? För mig är den åsikten extremt märklig, att vilja sparka någon som inte har fått en fair chans att visa vad han går för trots att han ändå verkar ha spelarnas förtroende. Hade spelartruppen revolterat hade det varit en annan grej, men ingenting tyder på det i nuläget.

Istället har Solskjaer jobbat för att få in de spelare han tror på (trots motståndet ovanifrån), ändra en del i organisationen under honom där han tagit in ledare med väldigt bra rykte. Att en halv säsong efter att han gjort det, när Woodward samtidigt sitter och klåpar sig över Solskjaer, är för mig alldeles för symptomatiskt för vart det här samhället är på väg. Vi vill ha quick fixes nu, gärna samma quick fix som man provat tre gånger de sista sex åren utan att resultatet blivit det minsta bättre. När skall vi lära oss?