Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Nytt kontrakt och lån för Emily Ramsey

Damlagets unga målvakt Emily Ramsey kommer att spendera återstoden av den här säsongen i Sheffield United på lån. Målvakten har också signerat ett nytt kontrakt med Manchester United.

Ramsey, som är 19 år gammal, har den här säsongen spelat en match för United. Det var i 3-1-segern mot Birmingham i Women’s League Cup som hon fick vakta målet. Hon var sedan oanvänd avbytare i mot Brighton i cupen och mot Tottenham i ligan.

Totalt står Ramsey noterad för fyra matcher som Unitedspelare. Längden på kontraktet hon signerar meddelas inte.

Emily Ramsey säger:

Det är en ära att signera ett nytt kontrakt i den här klubben. Sedan ung ålder har Manchester United varit en stor del av mitt liv och att vara här som en del av damernas a-lag är en dröm för mig. Jag är spänd på vad framtiden har att erbjuda för den här gruppen av spelare och ledare och jag vill bara fortsätta jobba hårt och förbättra mitt spel så mycket som möjligt.

Jag ser också fram emot att arbeta med tränarna och spelarna i Sheffield United, det är en fantastisk klubb och jag vet att den här erfarenheten kommer att vara fördelaktig för min utveckling de kommande månaderna.

Casey Stoney säger:

Emily är en talangfull ung målvakt med en stor framtid framför sig, så det är fantastiskt att hon har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Vi har sett det hårda arbete och den hängivenhet hon står för varje dag på träning och den här lånflytten till Sheffield United kommer att ge henne ovärderlig erfarenhet och speltid, vilket är perfekt för hennes utveckling.

Nu blir det alltså Sheffield United säsongen ut för Bentley. Där blir hon lagkamrat med Unitedspelaren Mollie Green och den förra Unitedspelaren Naomi Hartley. United har ett bra samarbete med Sheffield United och nyligen återvände Aimee Palmer till United efter en lyckad lånesejour. Förra säsongen var den unga målvakten Fran Bentley på lån i Sheffield United och Hartley var också på lån där innan hon friställdes av United.

Att Bentley går in som förstamålvakt i Sheffield United kan vi förutsätta. Laget gör en mycket bra säsong och ligger tvåa i Women’s Championship. Att de ska passera Aston Villa och säkra uppflyttning till Women’s Super League är dock föga troligt.

Avtalet mellan United och Sheffield United är sådant att spelarna fortsatt primärt tränar med United, med bara någon träning i veckan samt givetvis matcherna för Sheffield United. Givet att inget händer i relationen mellan klubbarna lär vi i framtiden få se fler Unitedspelare på lån i Sheffield United.

Vi önskar Emily Ramsey lycka till i Sheffield United!