Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Brexits påverkan; Bruno till Barcelona (och Valencia); Missförståndet

Dagens nyhetssvep ägnas åt Manchester United och deras januarifönster, som går sådär. Det blir även några rader om Brexit och vad det kan innebära för Premier League-klubbarna och deras ungdomsvärvningar.

Avslutningsvis plockar vi upp ett missförstånd som summer dagens United på ett utmärkt sätt.

Brexits påverkan

Snart är det dags, eller ja, vi får väl se. Storbritannien ska som bekant gå ur EU den 31 januari, det vill säga på fredag. Detta är givetvis av större politiska och ekonomiska angelägenheter, men hur kommer det påverka fotbollen, kanske en del undrar? I Telegraph riktar man främst uppmärksamhet hur Brexit-avtalet påverkar Premier League-klubbar att värva spelare under 18 år.

Enligt tidningen verkar de flesta klubbarna överens om att man kommer ha möjlighet att värva ungdomsspelare, medan advokater, som inriktar sig på sportsliga ärenden, är av annan åsikt. Det rimligaste är troligtvis att lyssna på den sistnämnda gruppen, vilket i sådana fall skulle innebära att det endast finns tre dagar kvar att värva minderåriga spelare på.

”Det råder mycket förvirring”, säger Jake Cohen, advokat som arbetat med många klubbar i liknande ärenden.

”Jag skulle råda klubbar att, om de har allt på plats, göra slag i saken och inte vänta, vilket kan leda till att FIFA tar över ärendet.”

Hur det faller ut återstår att se. Det vi i alla fall vet är att Premier League-klubbar har mycker pengar, och det mesta brukar som bekant gå att lösa med finansiella medel.

United missade Augustin

Vad sanningshalten är i detta är oklart, men husrsomhelst verkar United ha förlorat kampen att signa RB Leipzigs anfallare, Jean-Kevin Augustin. Vilka som vann kampen? Leeds.

Enligt The Athletic, här återgiven av Mirror, ska United ha varit intresserade av 22-åringen men inte varit tillräckligt beslutsamma och istället kunde ett mer proaktivt Leeds ta vara på möjligheten istället.

Det sägs att fransamannens agent ska ha övertalat honom om att ansluta till Championship-klubben på lån hellre än att signa för United, som inte kom med ett tillräckligt starkt bud, men där en anledning också ska ha varit på grund av det oorganiserade läger United befinner sig i.

Bruno till Valencia – via Barcelona?

Ja, ni kan bakgrunden till hela Bruno Fernandes-soppan nu och ingen blir nog klokare av att vi drar den igen. Istället gå vi rakt på sak och konstaterar att rapporter från Spanien menar på att portugisen kan vara på väg till grannlandet i öst.

Det är Sport Witness som refererar till, för de flesta nog ganska okända tidningen, Super Deporte som menar att Fernandes kan inkluderas i en deal som ser ut enligt följande:

Valencias anfallare, Rodrigo, uppges vara på ingång till den katalanska storklubben, där Bruno Fernandes enligt tidningen ska ses som en ersättare, även om de inte håller till på samma position. Kruxet är dock att Barcelona först köper Fernandes, för att därefter låna ut honom till Valencia, för att på så sätt göra det enklare att få över Rodrigo. ’

Invecklat? Minst sagt.

Nyförvärv? Nej, bara ett missförstånd

Vi avrundar med en liten notis, som på något sätt definierar Manchester United för tillfället. James Robson, som på Evening Standard rapporterar om United, twittrade ut att den norske mittfältaren Sander Berge, tillhörande Genk, under förmiddagen var på Carrington för läkarundersökning, vilket bara var ett missförstånd. Spelaren det handlade om var istället en målvakt i reservlaget.

Summerar Uniteds fönster ganska bra, inte sant?

https://twitter.com/jamesrobsonES/status/1222120017065598976