Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

All heder till United

Många trodde nog att matchen skulle bli en formalitet för Manchester City, med tanke på förutsättningarna.

Men all heder till United, som fick hoppet om en osannolik finalplats att leva så länge som man gjorde.

Från 6-0 borta mot Tranmere till 1-0 borta mot City visar trots allt att det finns lite stolthet i den här truppen också.

Wow:

 • Avslutet på ett tillslag från Matic var lika överraskande som enastående. Serben verkar inte göra ”fula” mål.
 • Maguires brytning slash rensning när Sterling var igenom i mitten av första halvlek. Han har en extra växel att lägga i när han behöver, kaptenen.
 • Ingen kan egentligen invända emot detta påstående: Det var helt sjukt att City inte gjorde mål. Men samtidigt höll De Gea de facto nollan på Etihad – och vi vann.
 • Citys nervositet i slutskedet, där United bara hade tio man, var härlig att skåda.

Stiligt:

 • Nemanja Matics insats överlag – mestadels i första halvlek – påminde i vissa aspekter om hur han kunde uppträda i fornstora dagar. Att han sen sabbade chansen till en jätteskräll med sitt röda avhandlas längre ned.
 • David De Geas bollmotande i första halvlek höll David De Gea-klass. Oerhört viktigt också att han höll hela matchen efter smällen i första halvlek.

Illa:

 • Nu var inte det här en kväll där de mest offensiva Unitedspelarna skulle dominera, men samtidigt kan man ju kräva så mycket mer av framförallt Anthony Martial. Fransmannen gjorde det enkla svårt, men utelämnade att göra det svåra enkelt. Han blev aldrig någon punkt för Unitedspelarna att spela upp på och flytta fram laget.
 • Jesse Lingards slarviga (oskickliga) förstatouch och passningsspel i offensiven bjöd City på två jättelägen att döda matchen. Engelsmannen kan helt enkelt inte vara en man ens för bänken när höstsäsongen 2020/2021 drar igång.

Ridå:

 • Mittbacksparet Maguire-Lindelöf blandade verkligen och gav i derbyt. Ofta stod båda rätt i positionsspelet och stod även för en del fina uppspel, men samtidigt stod också båda för jättetavlor som skullle/kunde/borde ha resulterat i hemmamål. Maguires misstag var egentligen väntat, med tanke på att Citys enormt höga press någon gång skulle leda till ett sådant, men att han skulle lägga upp bollen på silverfat var otippat.
 • Nemanja Matics röda kort var ingen superskräll, med tanke på att serben levt farligt redan innan det andra gula. Och det andra var så sjukt onödigt.
 • Hur i hela helskotta kan det bli Fred och Pereira – som tillsammans skjutit typ tusen skott den här säsongen och fått ihop ett mål – som står vid frisparken i jätteläge i slutminuterna?! Fred är ju lika farlig i skottlägen som jag är skicklig på att skruva ihop Ikeamöbler. Juan Mata kan inte ha fattat någonting.

Sist:

 • Men, som sagt, allt annat än att bli utslagna i returen hade varit sensationellt, så nu ligger fokus på sista matchen innan vinteruppehållet. Med tanke på att alla ögon nu riktas mot Uniteds enda nyförvärv i januarifönstret kan det bli extra intressant att se honom få några minuter.