Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo på väg till Argentina, målvakt på väg in

Embed from Getty Images

Med snart bara två dygn kvar tills dess att transferfönstret slår igen nås vi av nyheter om både Marcos Rojo och en målvakt vid namn Nathan Bishop. 

Det har varit på tapeten ett tag, men nu ser det allt mer ut som om Marcos Rojo är på väg att lämna Manchester United. Efter att en påstådd låneaffär med Everton sprack i höstas har argentinaren gått skadad och fått nöja sig med en match från start och två inhopp i ligan. Nu verkar det som om att en utlåning till moderklubben Estudiantes kommer att bli av, något Simon Stone rapporterar om på Twitter. Estudiantes är också klubben Rojo sades ha besökt under julen, något vi rapporterade om tidigare i veckan.

Rojo har kontrakt med Manchester United över säsongen 2020/21 och option på ytterligare en säsong. Att Rojo skulle återvända till Manchester efter lånesejouren får ses som osannolikt.

Då det gäller spelare på väg in nämns det under onsdagen att United ska vara på väg att göra klart med Southends juniorlandslagsman Nathan Bishop. 20-årige Bishop är målvakt och har gjort 17 framträdanden för League One-klubben hittills denna säsong. Då det är Ian Dennis på BBC som rapporterar om den potentiella övergången får vi anledning att tro att uppgifterna stämmer. Om Bishop skriver på blir det intressant att se hur United tänker kring målvakterna. Alex Fojticek är utlånad till Stalybridge Celtic medan Matej Kovar kan anses för bra för att spela med reserverna i vår. Det samma får sägas om Bishop, det känns aningen märkligt att ta in en League One-keeper för spel i reservlagsligan. Vi kan med andra ord troligen vänta oss någon form av målvaktsrockad innan fredag kväll.