Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Wolverhampton Wanderers

Embed from Getty Images

Manchester United ska ta sig an Wolverhampton. Visst blir det en viss deja vú-känsla? För inte mindre än fjärde gången i ordningen den här säsongen, och sjunde på mindre än två år, ska de två lagen ställas mot varandra. För lite mer än två veckor sedan besegrade United Nuno Esperito Santos lag på Old Trafford med 1-0. Förhoppningsvis väntar något liknande under lördagskvällen.

Men, om vi ska vara helt ärliga, är vi nog många som går in till den här matchen med stor iver på att få se klubbens allra senaste tillskott i form av Bruno Fernandes. Portugisen, som blev helt klar under torsdagen, kan ni läsa mer om i vår krönika här.

Manchester United

United kommer till spel efter att ha slagit Manchester city i derbyt på Etihad under onsdagen, men samtidigt åkt ut i ligacupens semifinal på målskillnad. Förhoppningsvis kan insatsen, som trots allt var ett steg i rätt riktning, vara startskottet för en längre rad med fina resultat. Och vad finns det att spara på? Efter den här matchen reser laget till sydligare breddgrader för ett träningsläger när spelschemat tar ett två veckors långt uppehåll.

Nå, får vi se vår nya mittfältare från start redan till helgen? Att han debuterar kan vi nog vara tämligen säkra på. Om det blir från start återstår att se. Vad som talar för ett sådant utfall är det faktum att Nemanja Matic är avstängd efter utvisningen senast. Med endast Fred tillgänglig av seniormittfältarna känns det åtminstone inte helt omöjligt.

Det är på flera vis väldigt synd att Matic missar matchen (få hade nog trott att så skulle bli fallet innan säsongen). Serben har visat sig bli en betydande faktor på det här mittfältet den senaste månaden, och tillsammans med just brassen Fred har det fungerat rätt bra allt som allt – och framförallt i derbyt senast. Där var båda riktigt bra. Enligt vissa till och med matchens bästa spelare.

Embed from Getty Images

Vi lär få vissa problem med både fysiken på mittfältet, men också det defensiva arbetet rent generellt med Matic utanför spel. Med tanke på att varken Scott McTominay eller Paul Pogba är vi tveklöst alldeles för tunna på den här positionen. Hur Ole Gunnar Solskjaer löser detta? Ytterst oklart, men det skulle inte förvåna mig om Andreas Pereira får förtroende bredvid Fred (peppar, peppar).

Helst ser jag personligen att Solskjaer väljer att vrida på mittfältstriangeln,  för att så sätt kunna pressa högre upp och inte bli lika beroende av en defensivt skicklig mittfältare. Fred får helt enkelt agera ankare, med Bruno Fernandes och Pereira bredvid. Juan Mata är egentligen bättre, men balansen blir inte optimal med honom i den rollen med den här uppsättningen. Jesse Lingard behöver vi nog inte ens motivera varför han inte bör starta.

I övrigt då? Offensivt lär vi få se Daniel James, Anthony Martial och antingen just nämnda Mata eller Mason Greenwood. Förhoppningsvis den sistnämnda, då detta är en match som bör passa honom betydligt bättre än derbyt i veckan. Defensivt kan jag inte se mycket annat än att Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire och Brandon Williams går in från start.

För att United ska kunna lämna den här matchen med tre pinnar krävs det att flera spelare presterar på en hög nivå. Kan låta självklart, och det är det ju, men alldeles för många gånger den här säsongen har vi bevittnat raka motsatsen. Om backlinjen kan hålla tätt, och framförallt hålla koll på firma Raul Jimenez och Adama Traoré, är mycket vunnet. Vinn mittfältskampen (vilket kan bli svårt med nuvarande uppsättning) och var inte fega för att sätta press och trycka på framåt. Anfall är bästa försvar, och allt det där.

Möjlig startelva:

Wolverhampton Wanderers

Faktum är att Wolves, som de så ofta kallas, endast har spelat två matcher sedan förlusten mot Manchester United den 15 januari. Först vände de 0-2 till 3-2 borta mot Southampton, för att sedan stå för en bra insats mot Liverpool på hemmaplan men till sist ändå förlora med 2-1.

De ovan nämna spelarna Raul Jimenez och Adama Traoré har varit i fin form under en längre tid nu. Den förstnämnda har stått för elva mål och sex assist i ligaspelet den här säsongen, medan den sistnämnda har stått för fyra mål och sju assist samt en extrem mängd med lyckade dribblingar.

Embed from Getty Images

Wolves är ett svårt lag att knäcka. De är defensivt väldigt väloljade och skapar alltid målchanser framåt. Med de centrala kuggarna, i form av Joao Moutinho och Ruben Neves, har de både tuffa spelare att möta men också bollskickliga sådana. Med sin fembackslinje, där duktiga Rui Patricio står som sista utpost, har de släppt in fler mål än man kan tänka sig. Men de senaste månaderna har det sett allt bättre ut, trots få hållna nollor.

Uniteds stora förhoppning här är att Wolves inte kommer till spel med någon vind i seglen rent resultatmässigt. En seger på de fem senaste i ligan är inte optimalt, även om United inte är så mycket bättre med sina två. Däremot har insatserna inte varit dåliga av det orangeklädda laget. Vad vi kan vara säkra på är åtminstone att det blir en jämn och tuff match att vänta – för båda lagen.

Möjlig startelva:

Historik

Bara den här säsongen har lagen mötts tre gånger redan. Två kryss, 1-1 och 0-0, följdes upp av en United-vinst med 1-0 i FA-cupen på Old Trafford. Annars har resultaten sett tyngre ut för United, som endast vunnit en gång på de senaste sex mötena med Wolves sedan de tog klivet upp i Premier League igen 2018.

Visste ni att…

 • United har inte förlorat på elva raka matcher mot Wolves på Old Trafford.
 • United har endast förlorat 2 av de senaste 60 ligamatcherna på hemmaplan i februari månad. Senaste förlusten kom 2008 mot Manchester city.
 • Endast Marcus Rashford (13 st) har gjort fler mål än Mason Greenwood (8 st) på Old Trafford den här säsongen.

Matchfakta

Manchester United
Wolverhampton Wanderers

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Lördagen den 1 februari 2020, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • McTominay (knä, inget datum)
 • Pogba (fot, ev. mitten februari)
 • Rashford (rygg, mars)
 • Tuanzebe (skadad, ev. 17 februari)
Tveksamma:

 • Bailly (matchform)
 • Fernandes (nyförvärv, stor chans)
 • Fosu-Mensah (matchform)
Avstängda:

 • Matic (en match)
Position: 5:e9-7-836-2934
Hemma:5:e6-4-224-1222
Bästa målskytt: Rashford (14)
Disciplin: 44 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V11/1NorwichHPL4-0
V15/1WolvesHFA1-0
F19/1LiverpoolBPL0-2
F22/1BurnleyHPL0-2
V26/1TranmereBFA6-0
V29/1Man cityBLC1-0

Wolves

Skador:

 • Vinagre (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e8-10-635-3234
Borta:6:e4-5-317-1517
Bästa målskytt: Jiménez (11)
Disciplin: 36 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F1/1WatfordBPL1-2
O4/1Man UnitedHFA0-0
O11/1NewcastleHPL1-1
F15/1Man UnitedBFA0-1
V18/1SouthamptonBPL3-2
F23/1LiverpoolHPL1-2

United mot Wolves

Totalt: 10449-19-36178-149
Premier League: 116-2-320-9
Hemma: 4933-7-997-50
SENASTE MÖTENA
F2019-04-02BPL1-2
O2019-08-19BPL1-1
O2020-01-04BFA0-0
V2020-01-15HFA1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2010-11-06HPL2-1
V2011-12-10HPL4-1
O2018-09-22HPL1-1
V2020-01-15HFA1-0

Domare: Paul Tierney

Assisterande: Lennard, Perry, fjärdedomare: Kavanagh, VAR: Dean, assisterande VAR: Halliday.
M
PL 2019/20:1752036
PL 2018/19:2482015
PL totalt:722171512
Snitt (2018-20):3,30,000,100,27
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:10613
Dömt Wolves:9324