Resultat (U18): Blackburn Rovers – Manchester United 0-1

Ett mycket ungt juniorlag tog en arbetsseger borta mot Blackburn Rovers. Debutanten Kai Corbett avgjorde med matchens enda mål, då dryga timmen var spelad.

På onsdag spelar juniorerna mot Leeds på Old Trafford i FA Youth Cup. Därmed valde tränaren Neil Ryan att vila hela sin ordinarie startelva (möjligen att någon av spelarna i dagens startelva kan få chansen om någon spelare är otillgänglig).

Blackburn dominerade matchen men United försvarade sig förtjänstfullt och hade också lite tur vid något tillfälle. Efter hand växte laget ändå in i matchen och under avslutningen kändes segern ganska kontrollerad.

För målet fick Corbett bollen i straffområdet efter en passning från Connor Stanley. På mottagningen får han bollen lite långt ifrån sig men han når dit först och avlossar ett tungt och välplacerat skott.

Corbett, inbytt direkt efter paus, är ny i laget från West Ham. Aningen oklart i skrivande stund om han är i United på provspel eller om han har signerat för klubben. Men MUTV sa att han har signerat, så vi utgår från det.

Segern ser United, åtminstone tillfälligt, klättra ett par placeringar i tabellen. Vi har häng på en plats på övre halvan i tabellen, även om vi inte har något med toppstriden att göra.

Mer matchdiskussion i kommande ungdomskoll.

Blackburn Rovers – Manchester United x-x (0-0)

U18 Premier League, 1 februari

0-1 (61) Kai Corbett (Stanley)

Uniteds lag: Mee; Neville, Denham, Hockenhull, Hardley; Savage (Corbett 46), Svidersky; Forson, Iqbal (Hoogewerf 76), Sotona; Haygarth (Stanley 56)

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS