Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ighalo har landat; Carney blir utlånad igen; Fred månadens spelare

Det är fortfarande lite av svallvågorna efter deadline day. Odion Ighalo har landat i Manchester och gett sin första intervju på flygplatsen. Det står även klart att den 18-årige målvakten Jacob Carney på nytt lånas ut. Och till sist är det även klart att Fred prisas för sin insatser i Uniteds tröja under januari månad. 

Ighalo har landat i Manchester

Det slog ner som en bomb under deadline day. Den före detta Watford anfallaren blev utlånad från kinesiska Shanghai Shenhua till Manchester United. 31-åringen landade under söndagen på Manchester Airport och på plats var Sky Sports som fick en kort pratstund med Ighalo.

”Det har varit galet, jag är glad att vara i Manchester och det är en stor utmaning för mig. Jag är tacksam till Gud, till min agent och till tränaren som har gett mig den här möjligheten. Kommer jobba hårt för att bli en Manchester United spelare. ”

Hur känns det att vara en Manchester United spelare?

”Det är en dröm som blir sann. Sen jag var en liten pojke har jag drömt om att spela i Manchester United och nu är det verklighet.”

Vad är planen för dig idag?

”Idag är att ta det lugnt då jag har flugit långt från Shanghai. Idag vila och imorgon är det hårt jobb”.

Jacob Carney blir utlånad säsongen ut

Den 18-årige målvakten har under säsongen varit utlånad till Stocksbridge Park Steels som håller till Northern Premier League North East Division, vilket motsvarar den åttonde högsta serienivån i England. Nu står det klart att lånet förlängs och Carney får fortsätta att få erfarenhet på seniornivå, vilket kan vara väldigt nyttigt trots den låga nivån.

Det är svårt att få ut speciellt mycket information om hur många matcher Carney har spelat i Stocksbridge, men han har varit utlånad under två perioder och inför säsongen var meningen att han skulle ha rollen som reservmålvakt. Det har trots det blivit några matcher, och mellan varven har han spelat en match i Manchester Uniteds reservlag.

Stocksbridge Park Steels verkar själva nöjda med beslutet och bjuder till och med in Manchester United för att komma över och kolla på en match. Däremot kan man tycka att det bättre bild borde ha tagits, men det har sin charm det med.

Fred är månadens spelare

Det nämndes under gårdagens matchdagsblogg men vi upprepar det här. Fred blev utsedd till januari månads bästa spelare i Manchester United. Det var ingen månad som går till historien som den bästa United har gjort i historien, men för det ska ingen skugga falla över Fred.

Brassen har gått från klarhet till klarhet i den röda tröjan och han är Uniteds just nu kanske bästa mittfältare. Det ska bli intressant och se hur samarbetet med Bruno Fernandes kommer fungera i framtiden.