Stoney riktar skarp domarkritik; King förkrossad; Ighalo har anlänt

Dagens nyhetssvep ägnas åt mycket känslor, där Casey Stoney visat sitt missnöje med domarkåren i damligan. Vi uppmärksammar också att Joshua King tycks ha varit oerhört besviken på att en United-flytt uteblev.

I övrigt noterar vi att Odion Ighalo är i stan.

Stoney upprörd

Efter gårdagens poängtapp för damlaget, som kom efter ett bedrövligt domarmisstag, riktar nu Casey Stoney skarp kritik mot domarens beslut att döma straff till Reading i slutminuterna, vilket också gjorde att United tappade segern.

Det som föranledde straffen var att Reading hade fått frispark strax utanför straffområdet, där Katie Zelem nickade undan skottet. Detta uppfattades konstigt nog som hands av domaren, som pekade på elvameterspunkten, för andra gången i matchen, och den här gången kunde hemmalagets Fara Williams sätta kvitteringen.

”Jag kommer fortsätta nagga på domarna till dess att saker och ting förbättras. Vi spelar professionell fotboll med amatördomare, det funkar inte,” säger Stoney.

”Varför försöker vi ens? Vi hade tre matcher på en vecka, alla detaljer vi går igenom, all träning för att förbereda matchplaner, varför ens bry sig? Varför ska vi lägga ner så mycket tid på detaljer, att ge så mycket åt spelarna när de inte får någonting tillbaka. De förtjänar mer.”

”Vi är arga, riktigt, riktigt, riktigt arga för det är inte vad vi förtjänade. På den här nivån är det ett misstag en domare inte ska kunna göra,” avslutar Stoney.

King förkrossad

Jakten på anfallare för Manchester United slutade med att Odion Ighalo anlände till klubben, samtidigt som förstahandsvalet verkar ha varit den före detta United-spelaren, Joshua King, numera i Bournemouth.

Enligt rapporter ska den 28-årige anfallaren blivit mycket besviken på att flytten till United uteblev. Enligt The Athletic, här återgiven av Express, sägs det till och med att norrmannen blev förkrossad.

United sägs ha lagt ett bud på £25 miljoner, som nobbades av Bournemouth. Enligt tidningen hade dock inte sydklubben några planer på att hindra en flytt för anfallaren, men att man ska ha krävt £30 miljoner. Att United inte lade ett förbättrat bud ska alltså ha förkrossat King.

Ighalo har landat

Det blev alltså Odion Ighalo istället för Joshua King, och med tanke på att den inlånade nigerianen närmast från Kina och Shanghai Shenhua har det tagit lite längre tid än normalt att anlända till England och Manchester.

Nu har dock 30-åringen landat i Manchester och fångats på bild utanför spelarhotellet. United väntas därmed presentera honom inom kort, om det blir idag återstår att se.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS