Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba stannar hemma; United anmäler The Sun; Chamberlain fick en dotter

Embed from Getty Images

Minisemestern börjar vara över för Manchester Uniteds herrar. På lördag samlas truppen för att resa ner till Marbella och ett kortare träningsläger. Paul Pogba och Scott McTominay finns inte med på planet ner, om vi tror fredagens rapporter. Vi noterar också att United anmäler tidningen The Sun och att Siobhan Chamberlain numera kan titulera sig mamma. 

Ingen värme för Pogba

Efter några dagar ledigt återsamlas Manchester Uniteds trupp på lördagen. Ole Gunnar Solskjaer tar laget till Marbella för ett mindre träningsläger och lite varmare väder. SkySports rapporterar att åtminstone två spelare blir kvar i det grådaskiga Manchester. Paul Pogba och Scott McTominay, som båda dragits med skador en längre tid, stannar på Carrington för att slutföra sina respektive rehabiliteringsprogram. Förhoppningen är att bägge spelarna ska vara krya nog att ingå i matchtruppen mot Chelsea den 17 februari. Med på resan till Marbella finns de bägge nyförvärven Bruno Fernandes och Odion Ighalo.

Embed from Getty Images

United anmäler The Sun

De flesta med insyn i engelsk fotboll kan sägas vara överrens om att The Sun är en skittidning. Manchester United verkar tycka det samma. På något annat sätt kan man inte tolka det faktum att klubben nu anmält tidningen till vad som kan jämställas med pressombudsmannen. Det hela gäller tidningens bevakning av attacken mot Ed Woodwards hus i januari. Eller ja, bevakning och bevakning. United skriver i sin anmälan att det är uppenbart att The Sun fått vetskap om att attacken skulle ske då en journalist, och av allt att döma, en fotograf från tidningen närvarade.

United ”ger upp” Martinez

Knappt har vinterns transferfönster hunnit stänga innan spekulationerna inför sommarens dito börjar. Paul Hirst, normalt en av de mer pålitliga engelska skribenterna, menar att Manchester United ”gett upp tanken” på att värva Inters Lautaro Martinez. Orsaken ska vara att argentinarens prislapp ska uppgå till 94 miljoner pund. 22-årige Martinez har tillhört Inter sedan år 2018 och står noterad för 17 ligamål på 47 matcher sedan dess. Hirst skriver att United, föga överraskande, vill ha in en anfallare i sommar och att man letar brett. Problemet får väl ändå sägas vara att man inte ersatte Romelu Lukaku, som blev klubbkamrat med Martinez i somras, omedelbart.

Mamma Chamberlain

Inför säsongen meddelade Manchester United att målvakten Siobhan Chamberlain skulle missa årets säsong. Orsaken var att 36-åringen väntade barn. Nu meddelar Chamberlain att hon och maken Leigh Moore blivit föräldrar. En liten dotter föddes den 31 januari. Vi säger grattis!

München ihågkommet

Igår var det, som bekant, 62 år sedan flygolyckan i München. Detta uppmärksammades i såväl München som Manchester.

Månadens mål…

…gjordes av Harry Maguire. Mittbackens fullträff i FA-cupen var hans första i röd tröja, dessutom.

Den här dagen…

…för 50 år sedan gjorde George Best sex mål mot Northampton.