Skadeuppdatering; Solskjaer ser fram emot att jobba med Fernandes; The Sun svarar

I dagens nyhetssvep blir det skadeuppdateringar från Solskjaer. Några positiva och några negativa. Det blir även ett svar från The Sun efter att United anmält tidningen. 

Skadeuppdatering från Solskjaer

Manchester United är påväg till Spanien för ett litet träningsläger och inför den har Ole Gunnar Solskjaer uppdaterat om skadeläget på Manchester Uniteds officiella hemsida.

Glädjande nog kommer både Scott McTominay och Axel Tuanzebe att följa med truppen till varmare breddgrader då de ska förbereda sig inför matchen mot Chelsea den 17:e februari.

”Scotty (McTominay) har gjort det bättre i återhämtningen än vad vi trodde så vi kommer ta med oss honom. Förhoppningsvis kommer han och Axel (Tuanzebe) kunna medverka under träningarna. Det är två positiva saker och det är en bra möjlighet för bägge att få tid med de andra spelarna”

Det negativa med resan är att varken Paul Pogba eller Marcus Rashford kan medverka då de inte är redo att vara med under träningarna. Även Lee Grant har blivit skadad och kommer bli borta mellan två och tre månader, då han behöver opereras.

Inte heller Manchester Uniteds senaste nyförvärv, Odion Ighalo kommer medverka i Spanien. Detta på grund av Coronaviruset. Det är inte säkert att Ighalo skulle få åka tillbaka från Spanien till England då det är hårda regler för de personer som befunnit sig i Kina de senaste 14 dagarna.

Solskjaer ser fram emot att jobba med Fernandes

I samma artikel som ovan säger sig Ole Gunnar Solskjaer att se fram emot att jobba med nyförvärvet Bruno Fernandes.

”Jag har varit i kontakt med honom. Han har haft några dagar hemma för att organisera upp saker.”

”Han kommer behöva flytta och säga hej då till folk där hemma, så att han känner sig redo. Han var inte hundra procent glad med sin debut och det kommer bli bättre, så det är ett bra tecken”. 

Uniteds nästa match är som sagt borta mot Chelsea den 17:e februari i Premier League. Bara tre dagar senare är det match borta mot Club Brügge i Europa League.

The Sun bemöter kritiken

I gårdagens nyhetssvep gick vi igenom att Manchester United har anmält tidningen The Sun då United menar att The Sun ska vetat om att attacken som skedde mot Ed Woodwards hem skulle äga rum.

Nu har The Sun enligt BBC-journalisten Dan Roan bemött kritiken. En talesperson för The Sun säger att de har blivit informerade om anmälningen, att de kraftigt fördömer attacken mot Woodwards hus samt att man mer än gärna samarbetar med polisen i ärendet.

Vidare säger man att ”Efter ett tips om att det skulle ske en protest valde en The Sun reporter att närvara. The Sun rapporterade exakt vad som sedan hände. Inte under någon gång av händelserna uppviglade han till någon kriminell aktivitet. Artikeln gjorde det tydligt att beteendet (från de som protesterade) var både kriminellt och oacceptabelt.”

Den här processen kommer sannolikt att tas vidare och hur det hela slutar får vi avvakta och se i framtiden.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS