Premier League överväger streamingtjänst; Bruno och teknisk direktör; Stormen Ciara och spelschemat

I dagens nyhetssvep tar vi bland annat upp att Premier League, någon gång i framtiden, kan införa en sorts Netflix-inspirerad streamingtjänst för att ta del av matcher. Vi uppmärksammar även gårdagens uppskjutna match mellan Manchester City och West Ham, som på sikt kan innebära förändringar i spelschemat.

Ny streamingtjänst till Premier League

Idag säljer Premier League sina tv-rättigheter till mediajättar såsom Sky Sports och NBC, men även NENT, vari Viasat ingår. Nu skriver dock flera tidningar, däribland The Athletic, att en Netflix-inspirerad streamingtjänst kan bli verklighet i framtiden. Det skulle i sådana fall innebära en mindre kostnad för tittare, och ökade inkomster för klubbarna.

Idag ligger kontrakten mellan de sändande bolagen och Premier League på treårsavtal, där det nuvarande sträcker sig från 2019-2022. Men med värdet på rättigheterna som sakteliga faller, samtidigt som efterfrågan av on-demand-tjänster ökar, har ligan börjat undersöka möjligheten att skippa andrahandsvägen med sändande bolag och istället vända sig direkt till kunden. Ett liknande exempel på detta är NBA:s ”league pass”, där streamingtjänsten kostar ungefär £10 i månaden i Storbritannien.

Premier League VD, Richard Masters, menar att det finns risker med ett sådant här beslut, men att det samtidigt bara är en tidsfråga innan det kommer hända.

”Vi var redo senast och vi kommer vara redo nästa gång möjlgheten uppstår. Jag säger inte att det kommer hända i nästa avtalscykel, eller när för den delen, men så småningom kommer Premier League bli inriktas mer på direktfokus mot kunden.” 

Teknisk direktör involverad i Bruno-affären?

Det är givetvis ett långskott att tro att Manchester United haft hjälp i form av en teknisk direktör när man landade Bruno Fernandes under januarifönstret, men enligt påståenden från framför allt fransk media, sägs det att Antero Henrique hjälpt till på traven.

Henrique har tidigare varit i Paris Saint-Germain och sägs ha funnits på Uniteds radar. På Sport Witness skriver man, med hänvisning till Soccer Link (i artikeln), att han varit i kontakt med United och att han hjälpte till att få sin landsman till klubben. Man skriver även att Henrique och PSG ska ha varit intresserade av Bruno tidigare, men alltså inte lyckats få till en affär.

Detta bör naturligtvis tas med en skopa salt, eftersom Henriques namn inte figurerat i Bruno-affären tidigare. United sägs dock leta efter en teknisk direktör, så kanske är någonting på gång, vem vet?

Eventuella ändringar i spelschemat

Stormen Ciara drog under gårdagen in över de brittiska öarna och orsakade många uppskjutna matcher, inte minst i damernas högstaliga, där alla matcher ställdes in. I Premier League gick endast en match av stapeln, den mellan Sheffield United och Bournemouth (2-1), som skulle följts upp av Manchester City – West Ham. Den matchen ställdes dock in och något nytt datum för när den kommer spelas är i nuläget oklart. Det vi kan konstatera däremot är att det kan leda till en del förändringar i spelschemat vad det lider.

 

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS