Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Brighton – Manchester United

I en haltande damliga är det ikväll dags för match för Manchester United. Bortamatch är det idag, Brighton står för motståndet.

Startelvorna för matchen, som sparkar igång klockan 20.45, är nu officiella.

Manchester Uniteds lag

United är forfarande en smula brandskattat, och lyckas därför återigen inte fylla ut en hel matchtrupp. Saknas gör bland annat Abbie McManus i mittförsvaret och Leah Galton som ytter.

Lotta Ökvist fortsätter ha svårt att få speltid då det blir en bänkplats för henne idag igen.

Brightons lag

Hemmalaget å sin sida, de ställer upp enligt följande.

Förutsättningarna

United ligger fyra i tabellen, en poäng före Everton och Reading men hela fjorton poäng efter Arsenal på tredjeplatsen, om än med två matcher mindre spelade än Arsenal. Haltandet kommer sig av diverse inställda matcher den senaste tiden, några på grund av stormen Ciara och andra på grund av regnsjuka planer.

Uniteds mål för säsongen måste vara att hålla undan för lagen som jagar bakom och komma fyra i tabellen, något annat finns egentligen inte att spela för då de tre topplagen inte kommer tappa tillräckligt med poäng för att United skall kunna hota dem.

Brighton å sin sida har skrapat ihop tolv poäng och ligger med det nia i tabellen. Med sina 28 insläppta mål har de släppt in näst flest mål av samtliga lag i serien, men just nu ligger de sex poäng från nedflyttning – dock med två matcher mer spelade än bottenlagen Liverpool och Bristol City.

Tidigare möten

United har tagit emot Brighton hemma två gånger den här säsongen. I ligan blev det seger med 4-0 i november, och lagen möttes även i cupen för knappa månaden sedan då United vann med 2-1.

TV

Tyvärr blir det ingen direktsändning i Sverige men den som befinner sig utanför Skandinavien kan se matchen gratis på FA Player.

För oss i Sverige går matchen att se i efterhand på MUTV med sändningsstart klockan 23.15.