Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kamp om Sancho; Mittback på radarn?; Pochettino vill tillbaka till PL

I dagens nyhetssvep omfamnar vi en hel del transferrykten som florerar kring Manchester United, där de två största namnen handlar om en glödhet engelsman och en tränare som väntar på nästa jobb.

Rött mot blått i jakten på Sancho

Kampen om Borussia Dortmunds supertalang, Jadon Sancho, var ett hett ämne redan förra sommaren, men 19-åringen stannade i Tyskland och har hittills stått för en fin säsong i Bundesliga-klubben. Rykten pågår förvisso konstant, men nu börjar det viskas om att ett antal Premier League-klubbar är redo att göra upp om Sanchos underskrift i sommar, däribland Manchester United.

Mirror menar att kampen framför allt kommer stå mellan United och Chelsea, där bägge klubbarna påstås känna sig säkra på att knyta till sig engelsmannen. Enligt tidningen ser Chelsea och Frank Lampard detta som en möjlighet för att dels ersätta spelare som William och Pedro, dels som ett sätt att kompensera för de uteblivna värvningarna föregående sommaren.

Dortmund uppges värdera sin guldklimp till uppemot £120 miljoner, en summa United, å andra sidan uppges kunna betala för att knäppa Chelsea på näsan. Så sent som igår var dessutom Ed Woodward ute i media och pratade om framtiden för United och att man bland annat är villiga att spendera stora summor.

Sancho har stått för 12 mål och 13 assist så här långt för den tyska ligatrean.

Talangfull mittback på radarn

Embed from Getty Images

Vi fortsätter på transferspåret men riktar nu in oss på ett inte lika bekant namn. Den här gången handlar det om Real Valladolids 20-årige mittback, Mohammed Salisu, som genom sina insatser sägs ha dragit åt sig intresse från såväl övriga Spanien som Europa.

I den spanska tidningen AS har Salisus namn nämnts tillsammans med bland annat United, men även spanska klubbar såsom Atlético de Madrid, Getafe och Valencia. Enligt lokaltidningen i Valladolid ska även United tidigare i höstas varit och studerat spelaren på plats.

Enligt Sport Witness, som skrivit artikeln, är flera icke namngivna Premier League-klubbar intresserade av Salisu, men att United ligger före i det racet.

Salisus kontrakt med Real Valladolid går ut 2022 och har en utköpsklausul på €12 miljoner. En summa United inte lär ha några problem att hosta upp.

Pochettino om framtiden

Mauricio Pochettino fick som bekant sparken från Tottenham tidigare i höstas efter en rad dåliga resultat. Argentinaren har därefter länkats till flera olika toppklubbar runtom i Europa, där en av dessa är United.

I en intervju i Sky Sports medger Pochettino att en återkomst till Premier League är något han verkligen skulle uppskatta. Någon klubb har han dock inte nämnt ännu.

”Jag skulle ärligt talat älska att komma tillbaka till Premier League igen. Det kommer bli svårt, jag vet, och för tillfället handlar det mest om att vänta och så får vi se vad som händer.” 

”Jag är redo och väntar på en ny utmaning. Jag har en känsla av att min nästa utmaning kommer bli fantastisk.”

Vi kan även passa på att nämna att Pochettino under gårdagen skymtades på Championship-mötet mellan Brentford och Leeds, tillsammans med Uniteds nye PR-rådgivare, Neil Ashton. Vad, eller om, det betyder något, återstår att se.